• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Moody’s: Η Credit Suisse δεν θα έχει κερδοφορία πριν το 2025

    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse

    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse


    Για ζημιές δισεκατομμυρίων προειδοποιεί η Moody’s τους επενδυτές της Credit Suisse, προβλέποντας ότι το σαρωτικό σχέδιο αναδιάρθρωσης που παρουσίασε πριν λίγες εβδομάδες η τράπεζα θα ξεκινήσει να είναι κερδοφόρο το 2025.

    Και σε αυτή την περίπτωση, ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί ότι η κερδοφορία θα έρθει εφόσον η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας ξεπεράσει τους κινδύνους.

    Σε αυτούς περιλαμβάνονται τα αυξημένα κόστη αναδιάρθρωσης και αποκατάστασης σε συνδυασμό με τις μειωμένες ροές εσόδων, που θα οδηγήσουν σε μεγάλες απώλειες στο κλείσιμο του 2022 αλλά και το 2023.

    «Ο όμιλος θα επιστρέψει σε μέτρια κερδοφορία το 2025, σε επίπεδα που θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα διαχρονικά του αποτελέσματα», ανέφερε στο σημείωμά του ο οίκος αξιολόγησης .

    Οι ζημιές εκτιμώνται στα 9 δις ελβετικά φράγκα για το 2022 και το 2023, με τη Moody’s να περιμένει την αρχή της ανάκαμψης το 2024.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Suisse Ulrich Koerner είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η τράπεζα θα γίνει κερδοφόρα από το 2024 και μετά, εφόσον ολοκληρωθεί το χρονοδιάγραμμα της αναδιάρθρωσης.

    Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα μια ριζική αναμόρφωση που περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συρρίκνωση της επενδυτικής της τράπεζας και χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας.

    Η Moody’s προειδοποίησε επίσης ότι το μακρύ χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση της αναδιάρθρωσης είναι πιθανό να οδηγήσει σε υψηλό κίνδυνο και απώλεια πελατών.

    Διαβάστε επίσης:

    Credit Suisse: Εκδίδει δύο νέα ομόλογα ύψους 5 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ