• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Μάριο Ντράγκι: Η απόφαση για την AstraZeneca δεν θα αλλάξει τα σχέδια εμβολιασμού της Ιταλίας

    • Bloomberg
    Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι


    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι δεσμεύθηκε να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού της Ιταλίας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της επανεξέτασης του εμβολίου της AstraZeneca από την ΕΕ.

    Ο Ντράγκι, που επισκέφθηκε τη βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας, το αρχικό επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη, δήλωσε ότι η απόφαση αναστολής της χρήσης του εμβολίου από πολλές χώρες ήταν «προσωρινή και προληπτική».

    Αναφερόμενος στην αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο της AstraZeneca, δεσμεύθηκε ότι, «ανεξάρτητα από την απόφασή του, η εκστρατεία εμβολιασμού θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση, τους ίδιους στόχους».

    Η Ιταλία σχεδιάζει επί του παρόντος να τριπλασιάσει τον ρυθμό εμβολιασμού σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους την ημέρα έως τα μέσα Απριλίου, φτάνοντας σε  80% κάλυψη μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής, η χώρα έχει χορηγήσει 7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, με μόνο το 3,5% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

    «Η αύξηση της προσφοράς ορισμένων εμβολίων θα συμβάλει στην αντιστάθμιση της καθυστέρησης από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες», δήλωσε ο Ντράγκι.

    Ημέρα μνήμης

    Ο πρωθυπουργός κατέθεσε νωρίτερα στεφάνι στο νεκροταφείο του Μπέργκαμο, μιας από τις πιο πληγείσες πόλεις κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας την περασμένη άνοιξη. Στρατιωτικά φορτηγά χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά φέρετρων θυμάτων του ιού όταν οι τοπικές υπηρεσίες, δεν μπορούσαν πλέον να αντιμετωπίσουν τον αριθμό των νεκρών.

    Το ταξίδι του Ντράγκι σηματοδοτεί μια εθνική ημέρα μνήμης για τα θύματα της πανδημίας. Μίλησε σε έναν ιστότοπο αφιερωμένο σε ανθρώπους που έχασαν αγαπημένους τους και βοήθησε στην φύτευση ενός δένδρου, του πρώτου από τα 850 δέντρα στο λεγόμενο Memory Forest.

    Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης είπε ότι η κυβέρνησή του είχε ήδη λάβει «αυστηρές αποφάσεις σχετικά με τις εταιρείες που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις», αφότου η ΕΕ σταμάτησε την εξαγωγή παρτίδας εμβολίων στην Αυστραλία.

    Όπως και η πλειονότητα της χώρας, η Λομβαρδία, έχει επιβάλει εκ νέου lockdown καθώς η πανδημία αναζωπυρώνεται, ενώ η εκστρατεία εμβολιασμού επιβραδύνεται.

    Η Ιταλία κατέγραψε 23.059 νέα κρούσματα την Τετάρτη, σε σύγκριση με 20.396 την προηγούμενη ημέρα. Η χώρα έχει καταγράψει περισσότερα από 3 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 100.000 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ιταλία-Γαλλία: Θα χορηγήσουν ξανά το εμβόλιο της AstraZeneca αν δώσει «πράσινο φως» ο EMA

    Ισπανία: Η αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca δεν θα αλλάξει το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών

    Έμερ Κουκ (επικεφαλής EMA) για AstraZeneca: Τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων – Τι είπε για τις θρομβώσεις

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ