ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει προκαλέσει την δημιουργία θρόμβων, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Εμερ Κουκ κατά την διάρκεια της έκτασης συνέντευξης Τύπου επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των περιστατικών που έχουν αναφερθεί είναι αντίστοιχος με τον αριθμό που συναντάται στον γενικό πληθυσμό.
«Παραμένουμε σταθερά πεπεισμένοι ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca στην πρόληψη της Covid-19, με τον συνδεόμενο με αυτήν κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου, υπερτερούν του κινδύνου των παρενεργειών», δήλωσε η Εμερ Κουκ.
«Τα περιστατικά είναι πολύ σπάνια και χρειάζεται να αξιολογηθούν», είπε προσθέτοντας ότι υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στην Πέμπτη.
Τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων, τόνισε η Εμερ Κουκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Κικίλιας: Δεν αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca
«Πόλεμος» για το εμβόλιο της AstraZeneca – Οι χώρες που έχουν αναστείλει τη χορήγησή του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς θα λειτουργήσει το μπλόκο των ανηλίκων στα social media – Ο απόλυτος οδηγός σε 28 ερωτήσεις και απαντήσεις
- F1 Σιγκαπούρη: Εικόνες και αντανακλάσεις
- Θεοδωρικάκος: Νέα μέτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ εντός της εβδομάδας – Έρχονται τρία νέα καθεστώτα για τις ΜμΕ
- Deutsche Bank: Πρόταση συμβιβασμού $1,1 δισ. από το «σκανδαλώδες» επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.