• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Cineworld: Κλείνει τα σινεμά σε ΗΠΑ και Βρετανία – Στον αέρα 45.000 θέσεις εργασίας

    • Bloomberg


    Η Cineworld Group Plc δήλωσε ότι θα αναστείλει προσωρινά τις δραστηριότητές της σε όλους τους κινηματογράφους της Αμερικής και της Βρετανίας, καθώς οι κρίσιμες για τα έσοδα της πρεμιέρες των blockbusters, αναβάλλονται για τo 2021 λόγω της πανδημίας.

    Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφων στον κόσμο θα κλείσει την Πέμπτη τις 546 αίθουσες Regal στις ΗΠΑ και τις 127 βρετανικές αίθουσες, συμπεριλαμβανομένου του εμπορικού σήματος Picturehouse, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις στην εργασία περίπου 45.000 υπαλλήλων, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση της τη Δευτέρα.

    Το πρωί στο Λονδίνο η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 60% και στη συνέχει περιόρισε τις απώλειες στο 30%. Από τις αρχές του έτους έχει καταγράψει πτώση 88%.

    Είναι πλέον «σχεδόν βέβαιο» ότι η Cineworld θα πρέπει να αναζητήσει επιπλέον κεφάλαια, έγραψε η Natasha Brilliant, αναλύτρια της Citigroup Inc., σε σημείωμα προς τους πελάτες τη Δευτέρα. Η εισηγμένη στο Λονδίνο αλυσίδα, έχει ήδη δηλώσει ότι όλες οι επιλογές χρηματοδότησης εξετάζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της εξασφάλισης περίπου 200 εκατομμυρίων έως 300 εκατομμυρίων δολαρίων νέων κεφαλαίων.

    «Με μια παρατεταμένη περίοδο κλεισίματος των αιθουσών, ο όμιλος θα χρειαζόταν πρόσθετη χρηματοδότηση από τον Ιανουάριο του 2021, όταν τελειώσει η τρέχουσα ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση», και το ποσό που θα χρειαστεί θα μπορούσε να φτάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια, έγραψε η Brilliant. «Η ανησυχία μας είναι ότι αυτή η χρηματοδότηση μπορεί να έχει υψηλό κόστος”.

    Το χρέος της εταιρείας εκτινάχθηκε στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια από μόλις 467 εκατομμύρια δολάρια το 2017, καθώς ο όμιλος συνέχισε τις επεκτατικές του κινήσεις.

    Η εξέλιξη αυτή ακολούθησε μετά την ανακοίνωση της Metro-Goldwyn-Mayer την Παρασκευή για αναβολή της κυκλοφορίας της νέας ταινίας James Bond, για δεύτερη φορά μέσα στο χρόνο, μίας από τις μεγαλύτερες ταινίες που είχαν απομείνει να κάνουν πρεμιέρα εντός του 2020.

    Η Cineworld «δεν μπορεί να εξηγήσει πόσο δύσκολη ήταν αυτή η απόφαση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Mooky Greidinger. Η επιχείρηση θα ανοίξει και πάλι τις αίθουσες «όταν οι σημαντικότερες αγορές έχουν πιο συγκεκριμένη ενημέρωση σχετικά με το άνοιγμα τους, και με τη σειρά τους τα κινηματογραφικά στούντιο θα είναι σε θέση να επαναφέρουν την κυκλοφορία των μεγάλων επιτυχιών που αναμένουμε, και πάλι στη μεγάλη οθόνη”.

    Η εταιρεία είχε 30.000 υπαλλήλους στο τέλος του 2019, σύμφωνα με το ετήσιο report της, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούσε συμβασιούχους εργαζόμενους για εργασίες όπως η καθαριότητα και η ασφάλεια. Η εκπρόσωπος της αρνήθηκε να σχολιάσει τις περικοπές ή τα μέτρα για την επαναπρόσληψη προσωπικού.

    Η εταιρεία αλλάζει εκ νέου την πολιτική της λίγο μετά την επανέναρξη των εργασιών της. Περίπου 561 από τις 778 αίθουσες της Cineworld είχαν ανοίξει και πάλι στις 24 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, η εταιρεία αντιμετωπίζει νομικά ζητήματα καθώς ακύρωσε προηγούμενη συμφωνία με την Cineplex Inc. που εδρεύει στο Τορόντο, η οποία είχε στόχο να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο όμιλο κινηματογράφων στη Βόρεια Αμερική.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ