• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κέρδη 20% για τις ευρωπαϊκές μετοχές από τα χαμηλά Μαρτίου

    • Bloomberg


    Οι ευρωπαϊκές μετοχές καταγράφουν άνοδο μετά από τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών, με τα κέρδη τους να διαμορφώνονται στο 20% από το χαμηλό που κατέγραψαν τον Μάρτιο, εν μέσω αισιοδοξίας ότι ο ρυθμός εξάπλωσης των κρουσμάτων σε πολλές μεγάλες χώρες επιβραδύνεται και καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

    Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έφτασε να σημειώνει άνοδο έως και 1,3%, με τις μετοχές του κλάδου εξόρυξης και χημικών πόρων να βρίσκονται στο επίκεντρο. Η AstraZeneca σημείωνε άνοδο 5,3% μετά τις τελευταίες εξελίξεις για τα νέα φάρμακα της εταιρείας που χρησιμοποιούνται στον καρκίνο.

    Οι επενδυτές επέστρεψαν μετά από ένα μακράς διάρκειας σαββατοκύριακο διακοπών με θετικές ειδήσεις, όπως ότι οι εξαγωγές της Κίνας σε γουάν μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο και ότι τα στοιχεία δείχνουν συνεχή μείωση του ποσοστού νέων μολύνσεων σε περιοχές από τη Νέα Υόρκη έως την Ισπανία.

    Η περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων στην Ευρώπη ξεκινά αυτή την εβδομάδα, με τους επενδυτές να παρακολουθούν προσεκτικά τις ειδήσεις που αφορούν τα μερίσματα και τις επαναγορές μετοχών, καθώς και τις προβλέψεις για μείωση κερδών. Η αγορά σταθμίζει επίσης την απόφαση της Federal Reserve να περιορίσει τη στήριξη της προς τη αγορά μέσω συμφωνιών επαναγοράς, ύστερα από τις ενδείξεις ότι η πρόσφατη αναταραχή στην χρηματοδότηση σε δολάρια έχει εξομαλυνθεί.

     

    European stocks have gained 20% since their low in March

    Τα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά δεδομένα από την Κίνα και οι τελευταίες ανακοινώσεις της Fed βελτίωσαν περαιτέρω την ψυχολογία”, δήλωσε ο Ulrich Urbahn, επικεφαλής της στρατηγικής και ανάλυσης στην Joh Berenberg Gossler & Co.

    “Οι φόβοι πολλών επενδυτών μειώνονται σταδιακά. Ωστόσο, η αβεβαιότητα παραμένει τεράστια, οπότε φαίνεται σωστό να αυξήσουμε μόνο τα στοιχεία ενεργητικού υψηλού κινδύνου βήμα προς βήμα, ειδικά επειδή είχαμε κατά κάποιο τρόπο υπερ-επενδύσει σε μετοχές κατά τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες».



    ΣΧΟΛΙΑ