• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    JPMorgan: Η πτώση του Bitcoin μπορεί να συνεχιστεί – Το σκεπτικό των αναλυτών

    • Bloomberg
    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία

    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία


    Η πρόσφατη πτώση του Bitcoin αποδόθηκε κατά κύριο λόγο σε κερδοσκοπικές κινήσεις, ωστόσο, η JPMorgan Chase & Co αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η υποχώρηση του κρυπτονομίσματος.

    Ορισμένοι traders, όπως οι σύμβουλοι στρατηγικής στα εμπορεύματα και τα funds, πιθανότατα έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην πτώση, πουλώντας long θέσεις μελλοντικής εκπλήρωσης, αναφέρουν οι στρατηγικοί αναλυτές της JP Morgan με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου, σε σημείωμά τους στις 27 Νοεμβρίου.

    Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα υποχώρησε κατά 14% στις 26 Νοεμβρίου, αφού πρώτα προσέγγισε τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2017 στα 19.511 δολάρια. Η κατοχύρωση κερδών και οι ανησυχίες για το νέο κανονιστικό πλαίσιο αποτέλεσαν του βασικούς παράγοντες της πτώσης, επαναφέροντας στο προσκήνιο τα ερωτήματα αναφορικά με το κατά πόσο τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεί είναι μια μη βιώσιμη φούσκα.

    Bitcoin's Thursday drop ranks among its most notable one-day declines

    Το Bitcoin εξακολουθεί να καταγράφει κέρδη περίπου 160% από τις αρχές του έτους. Οι υποστηρικτές του εκτιμούν ότι η διεύρυνση της επενδυτικής βάσης και η ανάγκη για πρόσθετους τρόπους διαφοροποίησης των χαρτοφυλακίων εν μέσω της πανδημίας, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω κέρδη.

    Οι αναλυτές της JPMorgan υποστηρίζουν ότι οι επενδύσεις στο Grayscale Bitcoin Trust θα είναι καθοριστικές, αναφερόμενοι σε ένα ταμείο που επενδύει και παρακολουθεί την τιμή του Bitcoin. Εάν οι εισροές στο Grayscale Bitcoin Trust μειωθούν, η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να πληγεί.

    «Η αποτυχία του Grayscale Bitcoin Trust να εξασφαλίσει πρόσθετες εισροές κατά τις προσεχείς εβδομάδες θα προκαλέσει αμφιβολίες αναφορικά με την εκτίμηση ότι θεσμικοί επενδυτές όπως τα οικογενειακά γραφεία έχουν αρχίσει να στρέφονται στο Bitcoin θεωρώντας το ως τον ψηφιακό χρυσό που αντικαθιστά τον παραδοσιακό χρυσό στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις”, αναφέρουν οι αναλυτές.

    Το σαββατοκύριακο η τιμή του Bitcoin ενισχύθηκε κατά 1,3% και διαμορφώθηκε στα 18.512 δολάρια στην αγορά του Τόκυο τη Δευτέρα.

    Βουτιά σχεδόν 9% για το Bitcoin – Πιέσεις και στα άλλα κρυπτονομίσματα

    Σε ποιες μετοχές στοιχηματίζουν οι ισχυρότεροι επενδυτές του κόσμου για την εποχή μετά την πανδημία – Οι διαφορετικές απόψεις

    JPMorgan: Πιθανές εκροές 300 δισ. δολαρίων από τα χρηματιστήρια λόγω αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ