• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Βουτιά σχεδόν 9% για το Bitcoin – Πιέσεις και στα άλλα κρυπτονομίσματα

    • Bloomberg


    Πτώση μέχρι και 8,7% σημειώνει το Bitcoin, τη μεγαλύτερη από τις αρχές Αυγούστου, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν και τα άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Ether.

    Αναλυτές αποδίδουν την εικόνα αυτή στις ρευστοποιήσεις κερδών μετά από το πρόσφατο ράλι του κρυπτονομίσματος αλλά και στις εικασίες για την υιοθέτηση αυστηρότερων κανονισμών.

    Ακόμα και με την σημερινή υποχώρηση, το Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος και μέχρι πρόσφατα βρέθηκε μία ανάσα από το ρεκόρ των 19.511 δολαρίων που κατέγραψε το 2017.

    Bitcoin tumbles, reviving memories of plunge after 2017 peak

    Οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι η αστάθεια του κρυπτονομίσματος προοιωνίζεται μία επανάληψη αυτού που συνέβη πριν από τρία χρόνια, όταν η φούσκα που είχε δημιουργήσει έσπασε με θεαματικό τρόπο. Μερικοί βλέπουν σημάδια ιδιωτών επενδυτών που “στριμώχνονται” για να εκμεταλλευτούν την ανοδική κίνηση και να αποκομίσουν γρήγορα κέρδη.

    Το Bitcoin υποχώρησε κατά 7% στις 8:01 π.μ. στο Λονδίνο στα 17.555 δολάρια, ενώ το Ether κατέγραψε απώλειες άνω του 10%, στα 514 δολάρια περίπου.

    Η ανησυχία σχετικά με την πιθανότητα υιοθέτησης αυστηρότερων κανόνων για τα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ, καθώς και οι ρευστοποιήσεις κερδών, εξηγούν την πτώση των τιμών την Πέμπτη, στα περισσότερα μεγάλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε ο Ryan Rabaglia, επικεφαλής συναλλαγών στην OSL στο Χονγκ Κονγκ.

    «Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε μία βραχυπρόθεσμη διόρθωση μετά από περιόδους σημαντικών, γρήγορων κερδών, καθώς οι traders σπεύδουν να αποκομίσουν τα κέρδη τους πριν οι τιμές επανέλθουν, όταν μειωθεί η μεταβλητότητα”, επισήμανε.

    “Μόλις η σκόνη καθίσει, επιστρέφουμε στη δουλειά ως συνήθως, με όλους τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους δείκτες να παραμένουν bullish”.

    Οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων δηλώνουν ότι η εστίαση που παρατηρείται τελευταία σε αυτά σε σχέση με πριν από τρία χρόνια είναι διαφορετική λόγω του αυξανόμενου θεσμικού ενδιαφέροντος από εταιρείες όπως οι Fidelity Investments και JPMorgan Chase & Co.

    Παράλληλα, τον Οκτώβριο, η PayPal Holdings Inc. δήλωσε ότι θα επιτρέψει στους πελάτες της να έχουν πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα.

    Σε ποιες μετοχές στοιχηματίζουν οι ισχυρότεροι επενδυτές του κόσμου για την εποχή μετά την πανδημία – Οι διαφορετικές απόψεις

    JPMorgan: Πιθανές εκροές 300 δισ. δολαρίων από τα χρηματιστήρια λόγω αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων

    Αλλάζει ο γερμανικός δείκτης Dax: Πιο μεγάλος αλλά και πιο αυστηρός μετά το φιάσκο της Wirecard

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ