ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άσχημα είναι τα νέα για την Tencent Holdings Ltd: ο κινεζικός διαδικτυακός κολοσσός έχασε τη θέση του στην πρώτη δεκάδα των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου.
Έχοντας χάσει πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση φέτος, περισσότερα από κάθε άλλη εταιρεία στον κόσμο, η Tencent αντικαταστάθηκε από την Exxon Mobil Corp. στην κορυφαία δεκάδα με βάση την κεφαλαιοποίηση.
Όταν η μετοχή της έφτασε σε ιστορικά υψηλά τον Ιανουάριο, η εταιρεία με έδρα τη Shenzhen βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα μαζί με την Apple, την Alphabet, τη Microsoft και την Amazon.com.
Η Tencent απέδωσε πάνω από 67.000% από την αρχική δημόσια προσφορά της έως τον Ιανουάριο, όμως γύρισε πτωτικά φέτος μετά από μία σειρά αρνητικών εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένης μίας σπάνιας πτώσης στην κερδοφορία της και μίας κρατικής παρέμβασης στα ηλεκτρονικά παιχνίδια στην Κίνα.
Η μετοχή της έχει κατρακυλήσει σχεδόν 40% στο Χονγκ Κονγκ από τις 23 Ιανουαρίου και υποχώρησε για ένατη διαδοχική μέρα την Τετάρτη, καθ’ οδόν προς το χειρότερο σερί της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πού και πώς ξεπλένεται το «μαύρο χρήμα» στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα Folli Follie στην Κύπρο: Τρύπα 600 εκ. στην J&P Overseas – Οι συγκρούσεις και η J&P Άβαξ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ι. Βλόντζος (Merck) στο mononews: Αυτή είναι η σημερινή πρόκληση για τo φαρμακευτικό κλάδο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιατί αγοράζει Alpha Bank το Helikon, οι ισχυροί στον Κόκκαλη, η ώρα της Aegean, τα calls αγωνίας Κοντόπουλου στο ΜΜ, τα κέρδη του Βαφιά και ένα hot quiz για αρμόδιους
- Πότε παραγράφονται οι οφειλές στους Δήμους – To κόλπο των δημάρχων και η «εισβολή» σε τραπεζικούς λογαριασμούς
- Τι γυρεύουν δύο Τουρκοκύπριοι στα Χανιά, το σφακιανό γιαχνί της Ντόρας, ποιος μαυροσκούφης κινδυνεύει με απόταξη, τι συμβαίνει με τις εκλογές στον Άρειο Πάγο, και ο παντρεμένος πολιτικός με τη μελαχρινή ύπαρξη
- Ελλάδα – Τουρκία: Τι σημαίνει άρση του casus belli και ποιες είναι οι άλλες απειλές της Άγκυρας
