• Business

    Νέα Folli Follie στην Κύπρο: Τρύπα 600 εκ. στην J&P Overseas – Οι συγκρούσεις και η J&P Άβαξ

    • NewsRoom


    Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η κατασκευαστική εταιρία J&P Overseas, με το μέλλον της να χαρακτηρίζεται ως αβέβαιο και τις ημέρες πλέον να είναι κρίσιμες για την επιβίωσή της.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Economy Today, οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες δεν έχουν τελεσφορήσει, ενώ προ των πυλών βρίσκεται η διαδικασία ώστε να οριστεί διαχειριστής προκειμένου να εταιρία να οδηγηθεί στην εκκαθάριση.  Όπως αναφέρουν, στις οικονομικές καταστάσεις υπάρχει τρύπα ύψους €600 εκ. η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί.

    Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες, εκπρόσωπος της εταιρίας δεν επιβεβαίωσε τα περί εκκαθαριστή, ωστόσο παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό, καθώς και ότι σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις οι οποίες δεν έχουν δώσει ακόμα καρπούς.

    Όσον αφορά στα χρεοστούμενα στους υπαλλήλους, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι με κάποιους από αυτούς έχουν γίνει διευθετήσεις ώστε να πάρουν κάποια χρήματα.

    Σημειώνεται ότι η εταιρία απασχολεί αρκετές χιλιάδες υπαλλήλων, ενώ η βασική δραστηριότητά της διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία, με αρκετούς Κύπριους να εργάζονται εκεί

    Η οικονομική ασφυξία όμως, εντάθηκε μετά και το ξέσπασμα του εμφυλίου μεταξύ των μετόχων της εταιρείας. Δηλαδή μεταξύ της πλευράς Ευθύβουλου Παρασκευαΐδη (γιου του ιδρυτή) και της αδερφής του Λεώνης Παρασκευαΐδη και της πλευράς της μητέρας τους Θέκλα με την δεύτερη κόρη της Χριστίνα και το γαμπρό της Ανδρέα Παπαθωμά. Όσον αφορά την πλευρά Δάκη Ιωάννου και του γιου του, Χρήστου, επιδιώκει να έχει πυροσβεστικό ρόλο.

    Η κρίση εκτονώθηκε όταν ο επικεφαλής της J&P Overseas Α. Παπαθωμάς -με τις κινήσεις του οποίου διαφωνούσε η πλευρά Παρασκευαΐδη- ύστερα από δικαστική απόφαση, υποχρεώθηκε, το περασμένο καλοκαίρι, να εγκαταλείψει την εταιρεία. Έτσι, ο έλεγχος της J&P Overseas πέρασε στον Ευθύβουλο και τη Λεώνη Παρασκευαΐδη, αλλά παρέμεινε το δυσλειτουργικό μοντέλο διοίκησης της εταιρείας.

    Τονίζεται οτι εξελίξεις στην Overseas δεν επηρεάζουν την ελληνική J&P Άβαξ, καθώς στην τελευταία βασικός μέτοχος είναι η J&P Investments της οποίας το ποσοστό αναμένεται να μειωθεί ύστερα από την πρόσφατη έγκριση της ΑΜΚ της ελληνικής κατασκευαστικής.



    ΣΧΟΛΙΑ