• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    H Ρουθ Μέιντοφ επιστρέφει 600.000 δολάρια στα θύματα του συζύγου της

    • Bloomberg

    Ρουθ Μέιντοφ


    Διακανονισμό ύψους 600.000 δολαρίων μεταξύ της συζύγου του Μπέρναρντ Μέιντοφ, Ρουθ και της ομάδας που έχει αναλάβει την ανάκτηση των χαμένων κεφαλαίων των θυμάτων του διαβόητου καταχραστή, ενέκρινε ένα δικαστής της Νέας Υόρκης, τερματίζοντας ένα δεκαετή δικαστικό αγώνα.

    Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές επετεύχθη στις 3 Μαΐου και πήρε το πράσινο φως από τον Αμερικανό δικαστή υποθέσεων πτώχευσης, Stuart Bernstein, στο Μανχάταν. Η απόφαση προβλέπει ότι η Ρουθ Μέιντοφ θα καταβάλει προκαταβολή ύψους 250.000 δολαρίων στο fund που έχει δημιουργηθεί για τα θύματα του συζύγου της και θα μεταφέρει ακόμη 344.000 δολάρια από λογαριασμούς που έχει ανοίξει η ίδια για τα εγγόνια της. Επίσης, συμφώνησε ότι όλα τα εναπομείναντα περιουσιακά της στοιχεία θα μεταφερθούν στον εντολοδόχο που συγκεντρώνει τα κεφάλαια, μετά το θάνατο της.

    Η Ρουθ Μέιντοφ, που ζει ήσυχα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από τότε που ο σύζυγος της άρχισε να εκτίει ποινή φυλάκισης 150 ετών, κατηγορήθηκε το 2009 ότι έλαβε παράνομα χρήματα από το “σχέδιο Πόνζι”, την “πυραμίδα” που είχε δημιουργήσει ο  Μέιντοφ με κεφάλαια ύψους 20 δισ. δολαρίων. Εδώ και χρόνια η ίδια αρνούνταν της κατηγορίες ισχυριζόμενη ότι δεν γνώριζε τίποτα για την απάτη.

    Το ζευγάρι  είχε συμφωνήσει με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στην κατάσχεση των σπιτιών του, των τραπεζικών λογαριασμών  και των άλλων περιουσιακών του στοιχείων, ωστόσο είχε επιτραπεί στη Ρουθ Μέιντοφ να κρατήσει 2,5 εκατ. δολάρια. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη συμφωνία δεν εμπόδισε το δικηγόρο Ίρβινγκ Πικάρντ, να διεκδικήσει τα συγκεκριμένα χρήματα.

    Ο Πικάρντ ανέλαβε προσωπικά τη ρευστοποίηση της περιουσίας του Μπέρναρντ Μέιντοφ και την καταβολή των αποζημιώσεων στα θύματά του. Ο δικηγόρος έχει καταθέσει συνολικά 88 αγωγές σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τα κεφάλαια, η διαδρομή των οποίων έχει μεν «ιχνηλατηθεί», αλλά βρίσκονται εδώ και χρόνια εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Bernard Madoff

     



    ΣΧΟΛΙΑ