• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ether: Νέο ρεκόρ και στόχος τα 3.500 δολάρια για το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου

    • Bloomberg
    Ethereum

    Ethereum


    Μπορεί τα κρυπτονομίσματα να κινούνται πτωτικά τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμους, το Ether, δείχνει σημάδια ανάκαμψης εν μέσω της αναβάθμισης του δικτύου του.

    Συγκεκριμένα, αν και το Ether υποχωρούσε το απόγευμα της Πέμπτης μαζί με το Bitcoin, σημειώνοντας πτώση κατά 10%, στα 2.150 δολάρια στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, κατάφερε να καταγράψει νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ φτάνοντας μέχρι τα 2.644 δολάρια. Μια επικείμενη αναβάθμιση αναμένεται να μειώσει την προσφορά του Ether, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση της τιμής του ψηφιακού νομίσματος.

    «Το Ethereum έχει κερδίσει μέρος της δημοσιότητας”,  δήλωσε ο Paolo Ardoino, επικεφαλής τεχνολογίας της Bitfinex, σε σημείωμα την Πέμπτη. «O καθοριστικός του ρόλος στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) και στα τα non-fungible (μη ανταλλάξιμα) tokens ή NFT  αποτελούν λόγους για να προσελκύσει το ενδιαφέρον”.

    Το Ethereum blockchain είναι το πιο ενεργό στον κόσμο και έχει βρεθεί στο επίκεντρο τους τελευταίους μήνες λόγω της δραστηριότητας του σε τομείς όπως το DeFi και τα μη ανταλλάξιμα tokens.  Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, μια ομάδα επενδυτών εμφανίστηκε και ήταν η πρώτη που εστίασε στο Ether, δήλωσε η Grayscale Investments LLC τον Δεκέμβριο. Και αυτό αποτυπώθηκε στην τιμή του: ενώ το Bitcoin έχει αυξηθεί περίπου 70% φέτος, το Ether έχει τριπλασιαστεί.

    Ether has been outperforming Bitcoin this year

    Όσοι παρακολουθούν την αγορά κρυπτονομισμάτων προβλέπουν περαιτέρω κέρδη για το Ether. Ο Konstantin Anissimov, εκτελεστικός διευθυντής της χρηματιστηριακής πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων CEX.IO, δήλωσε ότι το επίπεδο των 3.000 δολαρίων για το Ether είναι «πιο εφικτό από ποτέ».

    Ο Nick Spanos, συνιδρυτής του αποκεντρωμένου δικτύου Zap.org, προβλέπει ότι θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο μέχρι το τέλος αυτού του μήνα. Και ο Arthur Hayes, συνιδρυτής της 100x που επί του παρόντος αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα με τις ΗΠΑ, αλλά είναι δημοφιλής στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσε ένα σχόλιο που προέβλεπε τις μεγάλες αυξήσεις των τιμών για το Ether τα επόμενα χρόνια.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι ομαλά. Τα κρυπτονομίσματα είναι ευμετάβλητα και παραμένουν οι φόβοι ότι μπορεί να αποτελούν μία ακόμη φούσκα. Επιπλέον, η Cornerstone Macro LLC είπε ότι το Ether μπορεί να καταγράφει μεγαλύτερα ποσοστά απωλειών στις πτώσεις της αγοράς συγκριτικά με το Bitcoin.

    Ωστόσο, ο τεχνικός αναλυτής της Evercore ISI, Rich Ross, είναι ένας «ισχυρός αγοραστής» του Ether. «Παραμένει ελάχιστα καλύτερο από τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων”, υποστήριξε σε σημείωμα του την Πέμπτη, ενώ έθεσε την τιμή στόχο στα 3.500 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμα:

    Colpo grosso με κρυπτονομίσματα στην Τουρκία: Πώς έκαναν φτερά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια

    Ο ιδιοφυής Vitalic Buterin, το Ethereum και τα δυο ορόσημα του 2021

    Στη νέα εποχή των κρυπτονομισμάτων και ο διάσημος οίκος Christie’s – Η πρώτη δημοπρασία με πληρωμή σε Ether

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ