• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Επιδημία ομαδικών θανάτων και αυτοκτονιών με υδροκυάνιο συγκλονίζει την Τουρκία


    Τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό των πωλήσεων υδροκυανίου και τη δημιουργία συστήματος παρακολούθησης για το συγκεκριμένο δηλητήριο εξετάζει η τουρκική κυβέρνηση, μετά τους ομαδικούς θανάτους και τις αυτοκτονίες που σημειώθηκαν στη χώρα.

    «Το υδροκυάνιο έγινε μία από τις λέξεις με τις περισσότερες αναζητήσεις στην Google και στις μηχανές αναζήτησης μετά τον θάνατο έντεκα πολιτών μας σε τρία διαφορετικά συμβάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν. «Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι δεν πρόκειται για ομαδικές αυτοκτονίες, αλλά για δολοφονίες», πρόσθεσε.

    Με πολλούς Τούρκους να βρίσκονται ακόμη αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας και της αδυναμίας αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους μετά την ύφεση που βίωσε η χώρα, τα περιστατικά δηλητηρίασης στη χώρα έχουν αυξηθεί και δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφεύγουν στο υδροκυάνιο, το οποίο είναι τοξικό για τον άνθρωπο ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες, ενώ μπορεί να το προμηθευτεί κανείς και online.

    Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η περίπτωση οικογένειας που βρέθηκε νεκρή στις 9 Νοεμβρίου στην Αττάλεια. Επρόκειτο για έναν άνδρα, τη σύζυγο και δύο παιδιά. Ο πατέρας της οικογένειας είχε αφήσει σημείωμα, στο οποίο ανέφερε ότι ήταν άνεργος τους τελευταίους εννέα μήνες και δεν άντεχε πια.

    Λίγες ημέρες νωρίτερα, στην Κωνσταντινούπολη, τέσσερα αδέλφια, όλοι τους ενήλικες, βρέθηκαν νεκροί στα σπίτια τους, έχοντας δηλητηριαστεί με υδροκυάνιο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, που επικαλείτο φιλικό τους πρόσωπο, και οι τέσσερις αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

    Η πιο πρόσφατη τραγωδία που έχει καταγραφεί ήταν αυτή μιας τριμελούς οικογένειας, με ένα παιδί, που βρέθηκαν επίσης νεκροί μετά από δηλητηρίαση με υδροκυάνιο. Ο πατέρας της οικογένειας φέρεται να είχε κατάθλιψη λόγω χρεών και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δηλητηρίασε τη γυναίκα και το παιδί του και μετά αυτοκτόνησε.



    ΣΧΟΛΙΑ