• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Κέρδη 33,8 δισ. δολάρια στην πρώτη συνεδρίαση του έτους

    • Bloomberg
    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Με εκρηκτικά κέρδη ξεκίνησε το 2022 για τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk.

    Η εταιρεία του Tesla κατέγραψε νέο ρεκόρ παράδοσης οχημάτων το τελευταίο τρίμηνο του 2021, πυροδοτώντας ράλι των μετοχών της και δημιουργώντας ένα από τα μεγαλύτερα ημερήσια άλματα πλούτου.

    Συγκεκριμένα, η περιουσία του Musk εκτινάχθηκε κατά 33,8 δισ. δολάρια τη Δευτέρα και ανήλθε στα 304,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index. Ο Jeff Bezos, δεύτερος στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, έχει περιουσία 196 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 13,5%, φτάνοντας στα 1.199,78 δολάρια στη συνεδρίαση της Δευτέρας, μετά την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

    Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας επανήλθε πάνω από 1 τρισ. δολάρια τον περασμένο μήνα, μετά την πτώση που σημείωσε το Νοέμβριο και στις αρχές Δεκεμβρίου.

    Ο Elon Μusk, ο οποίος κατέχει περίπου το 18% της Tesla, προκάλεσε την πτώση της μετοχής της όταν ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τη συμμετοχή του σε αυτήν κατά 10%.

    Πούλησε μετοχές αξίας άνω των 10 δισ. δολαρίων από τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο του σχεδίου του για την συγκέντρωση μετρητών με στόχο την αποπληρωμή των φορολογικών του υποχρεώσεων.

    Η καθαρή περιουσία του Μusk, στην οποία περιλαμβάνεται επίσης το μερίδιό του στην εταιρεία κατασκευής πυραύλων SpaceX, έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των 340 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, καθιστώντας τον για λίγο τον πλουσιότερο άνθρωπο στη σύγχρονη ιστορία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πόσα λεφτά έβγαλαν οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο το 2021

    Elon Musk: Πρόσωπο της Χρονιάς και από τους Financial Times μετά το Time



    ΣΧΟΛΙΑ