• Business

    Πόσα λεφτά έβγαλαν οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο το 2021

    • NewsRoom
    πλουσιότεροι

    Elon Musk


    Καθώς μπαίνουμε στο 2022, οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη βλέπουν πλέον την περιουσία τους να αξίζει περισσότερα από 100 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

    Κάποια ονόματα στη λίστα, όπως ο Bill Gates και ο Jeff Bezos,έχουν αγγίξει το ορόσημο των 100 δις εδώ και καιρό: Ο Gates ήταν ο πρώτος που άγγιξε το ποσό αυτό το 1999 ενώ ο Bezos το έφτασε το 2017. Αλλά οι περισσότεροι στη λίστα μόλις πρόσφατα μπήκαν στη λέσχη των «12 ψηφίων».

    Συνολικά, η περιουσία των 10 πλουσιότερων ανθρώπων άξιζε 402.17 δισ. δολάρια το 2021, με τον CEO της Tesla Elon Musk να ηγείται της λίστας, καθώς φέτος έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με την περιουσία του να αξίζει για λίγο τα 300 δισ.

    Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Elon Musk δήλωσε στο Twitter ότι θα πληρώσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους φέτος, ποσό που θα μπορούσε να αποτελέσει ρεκόρ για την αμερικανική Υπηρεσία Εσόδων. “Για όσους αναρωτιούνται, θα πληρώσω πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους φέτος”, έγραψε στο λογαριασμό του. Σύμφωνα με υπολογισμούς του bloomberg, ο δισεκατομμυριούχος μπορεί να πληρώσει πάνω από 10 δισ. δολάρια για το 2021, εάν ασκήσει όλες τις options του, που θα λήξουν το επόμενο έτος.

    Παρακάτω, ο δείκτης Bloomberg’s Billionaires Index δείχνει πόσο έχουν προσθέσει στην περιουσία τους οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, μέσα στο έτος 2021:

    Bloomberg Billionaires Index

     

    Την top τριάδα απαρτίζουν ο Elon Musk, ο ιδιοκτήτης του οίκου LVMH και ο Jeff Bezos, ο οποίος παραιτήθηκε από CEO της Amazon τον περασμένο Ιούλιο και έκτοτε αφιερώνει περισσότερο χρόνο σε πρωτοβουλίες όπως το Bezos Earth Fund, την εταιρεία του Blue Origin, την Washington Post και το Amazon Day 1 Fund.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Elon Musk: Πούλησε και άλλες μετοχές της Tesla και δήλωσε ότι «σχεδόν τελείωσε» τις ρευστοποιήσεις

    Bloomberg: Οι πλούσιοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα – Στο Αιγαίο 194 superyachts διασημοτήτων και δισεκατομμυριούχων

    Η πολιτιστική επανάσταση στη Ρωσία από έναν δισεκατομμυριούχο. Δια χειρός Ρέντσο Πιάνο και εγκαίνια από Πούτιν



    ΣΧΟΛΙΑ