• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Πρόσωπο της Χρονιάς και από τους Financial Times μετά το Time

    • Bloomberg

    Elon Musk


    Μετά από το περιοδικό Time και οι Financial Times ανακήρυξαν τον Elon Musk «Πρόσωπο της Χρονιάς», με τη βρετανική εφημερίδα να επαινεί τον ρόλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο στην προσπάθεια μετάβασης της αυτοκινητοβιομηχανίας προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον.

    «Ακόμα κι αν η Tesla καταρρεύσει με κάποιο τρόπο το επόμενο έτος… Ο Μusk θα έχει μεταμορφώσει μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες του κόσμου με τρόπους που θα μπορούσαν να έχουν βαθιές επιπτώσεις για τις κυβερνήσεις, τους επενδυτές – και το κλίμα», έγραψαν οι FT.

      Billionaire Elon Musk Receives Axel Springer Award

    Ο τίτλος του προσώπου της χρονιάς αποδίδεται συχνά σε παγκόσμιους ηγέτες, αλλά περιστασιακά απονέμεται και σε επιχειρηματίες. Στους προηγούμενους νικητές του βραβείου των FT περιλαμβάνονται ο Donald Trump, η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel και ο πρώην επικεφαλής της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein.

    Νωρίτερα φέτος ο Musk ξεπέρασε τον Jeff Bezos και αναδείχθηκε στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

    Τον Οκτώβριο, η Tesla έγινε μία από τις λίγες εταιρείες που έφτασε το όριο αποτίμησης του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Η άλλη μεγάλη εταιρεία του μεγιστάνα, η SpaceX, έχει γίνει πάροχος εκτόξευσης για τη NASA και αποτέλεσε έμπνευση για άλλες νεοφυείς εταιρείες πυραύλων σε όλο τον κόσμο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Έλον Μασκ: Σκέφτεται να παραιτηθεί και να γίνει… influencer

    Εlon Musk: Η Tesla θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε dogecoin



    ΣΧΟΛΙΑ