• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bloomberg: Η Ελλάδα ακολουθεί την ισχυρή ανάκαμψη της Νότιας Ευρώπης

    • Bloomberg


    Η οικονομία της Ελλάδας έτρεξε με ρυθμό κατά 3,4% υψηλότερο στο δεύτερο τρίμηνο από την περίοδο Ιανουαρίου έως Μαρτίου, λόγω των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν, αναφέρει το bloomberg.

    Η χώρα ακολουθεί τα υπόλοιπα κράτη της Νότιας Ευρώπης, των οποίων οι οικονομίες επωφελήθηκαν στους τρεις μήνες έως τις 30 Ιουνίου, από την άρση των περισσότερων περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία.

    Η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα πρόκειται να λάβουν περίπου 379 δισεκατομμύρια ευρώ (450 δισεκατομμύρια δολάρια), ή το 47%, του ταμείου ανάκαμψης των 800 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αναδιαμορφώσουν τις οικονομίες τους στη μετά την πανδημία εποχή.

    Greece’s Bounce

    Η Ελλάδα έχει κάνει πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας 3,6% ολόκληρο το 2021 μετά από την πτώση 8,2% το 2020, αλλά η ανάπτυξη φέτος θα είναι μεγαλύτερη από την πρόβλεψη, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

    Το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 16,2%  στο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Η κυβέρνηση προβλέπει ένα ακόμη ισχυρότερο από το αναμενόμενο τρίτο τρίμηνο, λόγω των θετικών ενδείξεων από τον τουρισμό.

    Τα καλύτερα στοιχεία για την οικονομία δίνουν επίσης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το περιθώριο να προχωρήσει σε περαιτέρω φοροελαφρύνσεις.

    Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τις νέες πρωτοβουλίες για τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στην ομιλία του το Σάββατο, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ