• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    BlackRock: Ρεκόρ για τα υπό διαχείριση κεφάλαια της – Εκτινάχθηκαν στα 9 τρισ. δολάρια

    • Bloomberg
    BlackRock: Πολύ αργοί οι ρυθμοί προσαρμογής των τραπεζών στο ESG

    Larry Fink. CEO BlackRock


    Τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της BlackRock ανήλθαν στο επίπεδο ρεκόρ των 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι αγορές μετοχών σημείωσαν άνοδο μετά από τα νέα οικονομικά κίνητρα της κυβέρνησης και την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών.

    Οι περισσότερες εισροές κατευθύνθηκαν στα προϊόντα σταθερού εισοδήματος, με καθαρή αξία 60,8 δισ. δολάρια το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ακολούθησαν οι μετοχές με εισροές 49,9 δισ. δολαρίων, ανέφερε η BlackRock. Οι συνολικές καθαρές εισροές σημείωσαν ρεκόρ, στα 172 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Οι καθαρές εισροές σε μακροπρόθεσμα επενδυτικά προϊόντα, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια και τα ETFs, ανήλθαν σε 133 δισεκατομμύρια δολάρια στις 31 Μαρτίου. Την ίδια περίοδο πέρυσι, οι επενδυτές απέσυραν κεφάλαια ύψους 18,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι πωλήσεις πανικού που προκάλεσε η έναρξη της πανδημίας, έβαλαν τέλος στην μεγαλύτερη αγορά “ταύρων” στην ιστορία.

    Ωστόσο, οι μετοχές ανέκαμψαν γρήγορα καταγράφοντας νέα ρεκόρ πέρυσι και εντός του 2021. Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 5,8% το πρώτο τρίμηνο, όταν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πακέτο οικονομικής τόνωσης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων και προώθησε την διάθεση των εμβολίων, με αποτέλεσμα να τονωθεί η ψυχολογία των επενδυτών.

    Τώρα πιέζει το Κογκρέσο να θεσπίσει ένα ακόμη μεγαλύτερο σχέδιο δαπανών για την αντιμετώπιση της υπό κατάρρευση υποδομής του κράτους, κάτι που ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink, ζητά εδώ και χρόνια.

    Η BlackRock ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,2 δισ. δολάρια, ή 7,77 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε έρευνα που πραγματοποίησε το Bloomberg. Tα έσοδα της ανήλθαν στα 4,4 δισ. δολάρια, έναντι προβλέψεων από τους αναλυτές για 4,31 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε ακόμα:

    BlackRock: Προχωρά σε επενδύσεις 4,8 δισ. δολαρίων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

    Η BlackRock μπαίνει στα κρυπτονομίσματα – Θα αγοράζει futures του bitcoin

    Πήτερ Λιβανός: Συγχώνευση της GasLog με τον ενεργειακό βραχίονα της BlackRock – Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ