• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    BlackRock: Προχωρά σε επενδύσεις 4,8 δισ. δολαρίων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

    • Bloomberg
    BlackRock: Πολύ αργοί οι ρυθμοί προσαρμογής των τραπεζών στο ESG

    Larry Fink. CEO BlackRock


    Η BlackRock συγκέντρωσε 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω ενός νέου fund που θα προχωρήσει σε επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ποσό διπλάσιo από τον αρχικό στόχο της εταιρείας.

    Ο επενδυτικός όμιλος έκλεισε το τρίτο του παγκόσμιο fund ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντλώντας κεφάλαια από περισσότερους από 100 θεσμικούς επενδυτές. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη σημάδι του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των επενδυτών να τοποθετηθούν στον αναπτυσσόμενο τομέα της πράσινης ενέργειας.

    Οι διαχειριστές του fund είχαν αρχικά στοχεύσει σε κεφάλαια περίπου 2,5 δισ. δολαρίων, όταν άρχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Συνέχισαν πέρα ​​από αυτόν τον στόχο πέρυσι και πρόσθεσαν άλλα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

    Αυτό είναι το μεγαλύτερο fund ανανεώσιμης ενέργειας μέχρι σήμερα για την BlackRock Real Assets, σχεδόν τριπλάσιο από το μέγεθος του προηγούμενου fund της.

    Η BlackRock έχει ήδη ξεκινήσει να επενδύει τα χρήματα. Μεταξύ άλλων έχει τοποθετηθεί σε μία αμερικανική εταιρεία ηλιακής ενέργειας και σε μία κατασκευάστρια ηλιακής ενέργειας στην Ταϊβάν.

    Στόχος της είναι να επενδύσει κατά κύριο λόγο σε αιολικά και ηλιακά περιουσιακά στοιχεία στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε ορισμένες χώρες στην περιοχή  Ασίας-Ειρηνικού, όπως η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν. Η BlackRock έχει ήδη υπογράψει μια συμφωνία που συνδέεται με την υπεράκτια αιολική αγορά στην Ασία.

    Ενώ στο παρελθόν η εταιρεία προχωρούσε ως επί το πλείστον σε αγορές περιουσιακών στοιχείων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που βρίσκονταν υπό κατασκευή ή είχαν ολοκληρωθεί, αυτή την φορά διαφοροποιεί την πολιτική της και εστιάζει και σε έργα που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο σχεδιασμού, ενώ αγοράζει και εταιρείες που τα αναπτύσσουν.

    Το αμοιβαίο κεφάλαιο θα επιδιώξει επίσης να επενδύσει σε άλλες τεχνολογίες όπως οι έξυπνοι μετρητές, τα έξυπνα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και οι υποδομές για την υποστήριξη ηλεκτρικών οχημάτων.

    Διαβάστε ακόμα:

    Η BlackRock μπαίνει στα κρυπτονομίσματα – Θα αγοράζει futures του bitcoin

    Πήτερ Λιβανός: Συγχώνευση της GasLog με τον ενεργειακό βραχίονα της BlackRock – Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας

    Volocopter: Νέα κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ για την εταιρεία των ιπτάμενων ταξί

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ