• Ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός: Συγχώνευση της GasLog με τον ενεργειακό βραχίονα της BlackRock – Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας

    Peter Livanos- Πρόεδρος Gaslog

    Πήτερ Λιβανός, Πρόεδρος Gaslog


    Συμφωνία για την συγχώνευση της με την Global Energy & Power Infrastructure Team (GEPIF) της BlackRock έκλεισε η ναυτιλιακή GasLog  συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.

    Η συμφωνία, η οποία εστιάζει σε ουσιαστικές, μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε υποδομές στον ενεργειακό κλάδο, προβλέπει ότι η Global Energy & Power Infrastructure Team θα αποκτήσει όλες τις κοινές μετοχές της GasLog που βρίσκονται σε κυκλοφορία και δεν είναι στην κατοχή των βασικών υφιστάμενων μετόχων, στην τιμή των 5,80 δολαρίων ανά μετοχή.

    Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι υφιστάμενοι μέτοχοι, συμπεριλαμβανομένης της Blenheim Holdings, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια Λιβανού, καθώς και μιας κατά 100% θυγατρικής του Ιδρύματος Ωνάση, θα συνεχίσουν να κατέχουν περίπου το 55% των κοινών μετοχών της GasLog και η GEPIF θα έχει στην κατοχή της το 45%.

    Η τιμή των 5,80 δολαρίων ανά μετοχή αντιπροσωπεύει premium 17% σύμφωνα με το κλείσιμο του κοινού τίτλου της GasLog στη συνεδρίαση της 19ης Φεβρουαρίου 2021 και premium 22% σε σχέση με την μέση σταθμισμένη τιμή της μετοχής της κατά τις τελευταίες 30 ημέρες.

    Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι κοινές μετοχές της GasLog θα διαγραφούν από τη χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Οι προνομιούχες μετοχές της GasLog καθώς και οι κοινές και προνομιούχες μετοχές της GasLog Partners, θα παραμένουν σε κυκλοφορία και θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αναφέρει η ανακοίνωση.

    «Αυτή η συναλλαγή αποτελεί το επόμενο βήμα μετασχηματισμού της GasLog, προσφέροντας στους μετόχους ένα άμεσο και σημαντικό premium για τις μετοχές τους και επιτρέποντας στην εταιρεία την πρόσβαση σε κεφάλαια ανάπτυξης που δεν υπάρχουν σήμερα στις δημόσιες αγορές μετοχών”, δήλωσε ο Πήτερ Λιβανός, πρόεδρος της GasLog.

    «Είμαι ικανοποιημένος που συνεργάζομαι με την ομάδα της GEPIF της BlackRock, η οποία θα συμπληρώσει με ιδανικό τρόπο την ομάδα διαχείρισης της εταιρείας μας, δεδομένων των κοινών αξιών μας για την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την επιχειρησιακή αρτιότητα. Η ομάδα GEPIF της BlackRock έχει ένα ιστορικό επιτυχιών στην υποστήριξη επιχειρήσεων ενεργειακών υποδομών όπως η δική μας. Είμαι βέβαιος ότι οι υπάλληλοί μας, οι πελάτες και οι δανειστές μας θα ικανοποιηθούν από τα πολλά και ουσιαστικά οφέλη αυτής της συνεργασίας”, συμπλήρωσε.

    Από την πλευρά του ο Mark Florian, επικεφαλής της Global Energy & Power Infrastructure Team της BlackRock επισήμανε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την παγκόσμιας κλάσης ομάδα διαχείρισης της GasLog για να διευκολύνουμε τις ισχυρές δυνατότητες της εταιρείας να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για LNG, ιδίως στην Ασία, μέσω του στόλου της, με σύγχρονα, αποδοτικά πλοία».

    «Καθώς η παγκόσμια μετάβαση σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας όπως το φυσικό αέριο και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από άνθρακα και άλλα καύσιμα συνεχίζεται, είμαστε στην ευχάριστη θέση να επενδύσουμε σε μια επιχείρηση υποδομών που υποστηρίζεται από μακροχρόνιες συμβάσεις με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου ενέργειας και που συμβάλει στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση”.

    Σύμφωνα με την GasLog η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, μετά τη σχετική έγκριση των μετόχων.

    Η GasLog διαθέτει στόλο με 35 πλοία, μεταφοράς LNG. Από αυτά τα 15 ελέγχονται από την θυγατρική της GasLog Partners.

    Γιώργος Προκοπίου: Μυθοπλασία η υιοθέτηση νέων καυσίμων στη ναυτιλία στο εγγύς μέλλον 

    Π. Παναγιωτίδης: Η Castor Maritime απέκτησε το 12ο πλοίο της – Διπλασίασε το στόλο της από τις αρχές του 2021

    Δυναμικό «παρών» των Ελλήνων εφοπλιστών στη second hand αγορά – Οι τελευταίες κινήσεις

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ