• Cryptocurrencies

    Η BlackRock μπαίνει στα κρυπτονομίσματα – Θα αγοράζει futures του bitcoin

    • NewsRoom


    Η BlackRock έχει εξουσιοδοτήσει δύο από τα funds της να επενδύουν σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) bitcoin, σύμφωνα με στοιχεία από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Όπως αναφέρει το market insider, η κίνηση αυτή επιτρέπει την έκθεση για πελάτες του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο σε κρυπτονομίσματα, για πρώτη φορά.

    Η BlackRock διαχειρίζεται περί τα 8,7 τρισ δολάρια και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει παράγωγα bitcoin, μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων, μέσω των funds BlackRock Strategic Income Opportunities και BlackRock Global Allocation Fund. Συγκεκριμένα, τα δύο αμοιβαία κεφάλαια της BlackRock θα διαπραγματεύονται μόνο τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin, που σημαίνει ότι ο κάτοχος θα λαμβάνει πίστωση μετρητών μόλις λήξει το εκάστοτε συμβόλαιο.

    Το Bitcoin σημείωσε υψηλό όλων των εποχών πάνω από τα 41.000 δολάρια νωρίτερα αυτό το μήνα. Σήμερα βρίσκεται περί τα 33.181 δολάρια με πτώση σχεδόν 6%.

    Πάντως, δεν είναι όλοι οπαδοί των κρυπτονομισμάτων. Η υποψήφια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, η οποία προηγουμένως ήταν επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, δήλωσε ότι το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα “χρησιμοποιούνται κυρίως” για παράνομη δραστηριότητα και η χρήση τους θα πρέπει να περιοριστεί.

    Διαβάστε ακόμα:

    Bitcoin: Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της JPMorgan και το κρίσιμο όριο των 40.000 δολαρίων

    Ether: Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Bitcoin αποκτά προβάδισμα στα κέρδη



    ΣΧΟΛΙΑ