• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι – Πάνω από τα 64.000 δολάρια για πρώτη φορά

    • Bloomberg
    Bitcoin: Πιέσεις και διακυμάνσεις στην περιοχή των 55.000 δολαρίων - Δεν αλλάζει η τάση λένε οι αναλυτές

    Bitcoin


    Το Bitcoin ξεπέρασε για πρώτη φορά το επίπεδο των 64.000 δολαρίων, μετά το νέο ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψε την Τρίτη, καθώς η ζήτηση για τα κρυπτονομίσματα έχει αυξηθεί σημαντικά εν όψει της εισαγωγής του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ, του Coinbase Global, στο Nasdaq.

    Το ψηφιακό νόμισμα ενισχυόταν νωρίτερα κατά 1,6% στην Ασία και σκαρφάλωσε μέχρι τα 64.207 δολάρια. Οι μετοχές που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, όπως οι Riot Blockchain και Marathon Digital Holdings, σημείωναν επίσης άνοδο κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης τους στην αμερικανική αγορά.

    Η δυναμική των ψηφιακών νομισμάτων αυξάνεται καθώς μεγαλώνει η λίστα των εταιρειών που αποδέχονται το Bitcoin, παρά το γεγονός ότι οι σκεπτικιστές αμφιβάλουν για την διάρκεια που θα έχει το ράλι. Το μεγαλύτερο σημάδι αποδοχής των κρυπτονομισμάτων αποτελεί η εισαγωγή των μετοχών της Coinbase στην αγορά του Nasdaq στις 14 Απριλίου, με την αποτίμηση της να υπολογίζεται στα 100 δισ. δολάρια.

    Largest cryptocurrency touches $64,000 ahead of Coinbase listing

    Η Goldman Sachs δήλωσε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να παρέχει στους πλούσιους πελάτες της επενδυτικά οχήματα για το Bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η Morgan Stanley επίσης σχεδιάζει να διαθέσει στους πελάτες με μεγάλα χαρτοφυλάκια τρία funds που θα τους επιτρέψουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα.

    Νωρίτερα φέτος, η Tesla, αποκάλυψε ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο Bitcoin και λίγο αργότερα άρχισε να αποδέχεται το ψηφιακό νόμισμα ως πληρωμή για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

    Ωστόσο, οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι τα ψηφιακά νομίσματα διογκώθηκαν λόγω των οικονομικών κινήτρων που δόθηκαν από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως, γεγονός που ώθησε σε επίπεδα ρεκόρ και τις μετοχές. Την ίδια ώρα, οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο αυξάνουν την εποπτεία και καλλιεργούν αμφιβολίες σχετικά με την χρησιμότητα του Bitcoin ως νόμισμα.

    Το ντεμπούτο της Coinbase στην αγορά αυτήν την εβδομάδα ενισχύει επίσης τα ψηφιακά νομίσματα άλλων χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων, όπως το Binance Coin, το οποίο είναι πλέον το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά από τα Bitcoin και Ether.

    Αρκετοί αναλυτές πάντως, εκτιμούν  ότι το ράλι θα συνεχιστεί.

    «Η μειωμένη μεταβλητότητα των 30 ημερών, που παρατηρείται από τον Οκτώβριο, μας δείχνει ότι το Bitcoin είναι ώριμο να βγει από το κλουβί του και να συνεχίσει την ανοδική του πορεία με στόχο την επόμενη κίνηση 10.000 δολαρίων», αναφέρει ο Mike McGlone, αναλυτής εμπορευμάτων της Bloomberg Intelligence.

    Διαβάστε ακόμα:

    Binance Coin (BNB): Ράλι ανόδου για το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin και το Ether

    Τρελή θεωρία: Το 2020 με 1 bitcoin αγόραζες Honda Civic – Στο τέλος του 2021 θα αγοράζεις Lamborghini

    JPMorgan: Η μείωση της μεταβλητότητας του Bitcoin ανοίγει το δρόμο στις τράπεζες 

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ