• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    JPMorgan: Η μείωση της μεταβλητότητας του Bitcoin ανοίγει το δρόμο στις τράπεζες

    • Bloomberg
    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία

    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία


    Η πρόσφατη μείωση της μεταβλητότητας του Bitcoin θέτει τη βάση για μία νέα τάση που θα μπορούσε να ενθαρρύνει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να στραφούν σε αυτό, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co.

    «Αυτά τα προσωρινά σημάδια της ομαλοποίησης της μεταβλητότητας του Bitcoin είναι ενθαρρυντικά», έγραψαν στην Πέμπτη σε έκθεση τους αναλυτές της τράπεζας συμπεριλαμβανομένου του Νικόλαου Πανηγυρτζόγλου. «Κατά τη γνώμη μας, μία τέτοια εξέλιξη θα βοηθούσε πιθανώς στην αναζωογόνηση του θεσμικού ενδιαφέροντος στο μέλλον».

    Η μεταβλητότητα του κρυπτονομίσματος στο τρίμηνο υποχώρησε στο 86% μετά την άνοδο άνω του 90% τον Φεβρουάριο, επισήμαναν οι αναλυτές. Για τους έξι μήνες αναμένεται να σταθεροποιηθεί περίπου στο 73%. Καθώς η μεταβλητότητα υποχωρεί, ένας μεγαλύτερος αριθμός θεσμικών θα μπορούσε να στραφεί στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, εκτιμούν.

     

    Η αστάθεια του νομίσματος έχει κρατήσει τις τράπεζες μακριά από αυτό, κάτι που αποτελεί βασικό παράγοντα για τη διαχείριση κινδύνων – όσο υψηλότερη είναι η μεταβλητότητα ενός περιουσιακού στοιχείου, τόσο υψηλότερο είναι το επιχειρηματικό κεφάλαιο που καταναλώνει, σύμφωνα με τους αναλυτές. Καμία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες αυτή τη στιγμή δεν παρέχει άμεση πρόσβαση στο Bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

    Ωστόσο, οι παραδοσιακές εταιρείες της Wall Street ενδιαφέρονται περισσότερο για το ψηφιακό νόμισμα, ειδικά μετά τον διπλασιασμό της τιμής του φέτος και το άλμα κατά 300% που σημείωσε το 2020.

    Η Goldman Sachs δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι είναι πολύ κοντά στο να παρέχει επενδυτικά οχήματα για το Bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, στους ιδιώτες πελάτες με ισχυρά χαρτοφυλάκια. Η Morgan Stanley σχεδιάζει να δώσει στους πλούσιους πελάτες της πρόσβαση σε τρία funds που θα επενδύουν σε κρυπτονομίσματα και η Bank of New York Mellon αναπτύσσει μια πλατφόρμα για παραδοσιακά και ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

    Το ενδιαφέρον που προσέλκυσε κατά τα δύο τελευταία τρίμηνα το Bitcoin ήταν σε βάρος του χρυσού, υποστήριξαν οι αναλυτές της JPMorgan, επικαλούμενοι τις εισροές 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin funds και τις εκροές 20 δισ. δολαρίων από τα ETFs του πολύτιμου μετάλλου.

    Διαβάστε ακόμα:

    NFT Investment Firm: Αυτή είναι η νέα «κρυπτο-εταιρεία» που θα προχωρήσει σε αρχική δημόσια προσφορά (IPO)

    Στα κρυπτονομίσματα στρέφονται οι Τούρκοι μετά τη νέα βουτιά της λίρας

    Αυτό είναι το σπάνιο μέταλλο που έχει ξεπεράσει φέτος σε απόδοση ακόμη και το Bitcoin

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ