• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Μένει από… καύσιμα το ράλι – Κάτω από τα 40.000 δολάρια

    • Bloomberg
    bitcoin


    Το ξέφρενο ανοδικό ράλι του Bitcoin έμεινε από… καύσιμα αυτή την εβδομάδα, καθώς η τιμή του παραμένει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 10 ημερών και υποχωρεί για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έχει καταγράψει απώλειες 8,4% σε δύο ημέρες και διαπραγματεύονταν νωρίτερα στο Λονδίνο στα 34.670 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. O ευρύτερος δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto κατέγραφε απώλειες 1%.

    Κατά τις τελευταίες διακυμάνσεις του, το Bitcoin έφτασε στο επίπεδο ρεκόρ των σχεδόν 42.000 δολαρίων στις αρχές του μήνα, πριν υποχωρήσει κατά 17%. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαφωνίες σχετικά με την πραγματική αξία του νομίσματος, με τους υποστηρικτές του να τονίζουν την αύξηση του ενδιαφέροντος των θεσμικών επενδυτών για το κρυπτονόμισμα. Οι αντίθετες απόψεις βλέπουν την επιστροφή μιας ακόμη κερδοσκοπικής φούσκας παρόμοιας με αυτή του 2017, που οδήγησε στην κατάρρευση του.

    Largest crypto falters, sliding below 10-day moving average

    Το Bitcoin αγωνίζεται να διατηρήσει την ορμή του από το τέλος του 2020, υποχωρώντας κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 10 ημερών για τρίτη φορά αυτόν τον μήνα μετά από μια συνεχή πορεία πάνω από αυτό το επίπεδο που είχε από τις αρχές Δεκεμβρίου.

    Το ψηφιακό στοιχείο βρίσκεται πολύ κοντά στην καταγραφή και δεύτερης συνεχόμενης εβδομαδιαίας πτώσης, για πρώτη φορά από τις αρχές Οκτωβρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η JPMorgan Chase & Co επισήμανε ότι η πτώση του κάτω από το επίπεδο των 40.000 δολαρίων, θα μπορούσε να προμηνύει περισσότερες απώλειες.

    Οι αναλυτές της JPMorgan δήλωσαν ότι το Bitcoin βρισκόταν σε παρόμοια θέση στα τέλη Νοεμβρίου, μόνο που τότε, το τεστ αφορούσε στα 20.000 δολάρια.

    Bitcoin: Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της JPMorgan και το κρίσιμο όριο των 40.000 δολαρίων

    Convoy Investments για Bitcoin-Tesla: Είναι και τα δύο «φούσκες»;

    GoldSwitzerland: Στροφή σε Bitcoin και χρυσό – Oι αγορές είναι Frankenstein

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ