• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Κάτω από τα 50.000 δολάρια – Επιστρέφει η επιφυλακτικότητα

    • Bloomberg
    bitcoin


    Το Bitcoin κινήθηκε χαμηλότερα στην Ασία, υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 50.000 δολαρίων την Πέμπτη, εν μέσω μιας ευρύτερης επιφυλακτικότητας στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

    Tο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα διεθνώς μειώθηκε έως και 3,8% και κινούνταν πέριξ των 49.500 μονάδων νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ. Η τιμή του ενισχύθηκε την Τετάρτη φτάνοντας μέχρι τα 52.000 δολάρια, περίπου 6.000 δολάρια χαμηλότερα από το ρεκόρ που κατέγραφε τον προηγούμενο μήνα.

    Οι πιο ένθερμοι οπαδοί του Bitcoin υποστηρίζουν ότι σημειώνει συσσώρευση πριν συνεχίσει το ράλι προς ένα νέο ρεκόρ, καθώς το ψηφιακό νόμισμα χρησιμοποιείται ως αντιστάθμιση για τον κίνδυνο πληθωρισμού. Από την άλλη, οι επικριτές του πιστεύουν ότι βρίσκεται σε μια τεράστια φούσκα που τροφοδοτείται από τα οικονομικά κίνητρα και πρόκειται να εκραγεί όπως συνέβη κατά τον ανοδικό κύκλο του 2017.

    Bitcoin has rebounded from last week's sharp selloff

    Το Bitcoin υποχώρησε κατά 21% την περασμένη εβδομάδα, αλλά η τιμή του έχει πενταπλασιαστεί κατά τον περασμένο χρόνο. Σε τεχνική βάση, ο δείκτης GTI Global Strength Indicator, ο οποίος ανιχνεύει τις διακυμάνσεις τάσεων, έχει αρχίσει να γυρίζει προς τα πάνω, υποδηλώνοντας μια ανοδική κίνηση για το νόμισμα.

    Εν τω μεταξύ, ολοένα και περισσότεροι μεγάλοι επενδυτές υποστηρίζουν το κρυπτονόμισμα. Το Bloomberg ανέφερε αργά την Τρίτη ότι ο δισεκατομμυριούχος  διαχειριστής hedge-fund Marc Lasry και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Συναλλαγών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων, Christopher Giancarlo τοποθετήθηκαν στην εταιρεία επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα και blockchain, BlockTower Capital.

    Ο τομέας της κρυπτογράφησης έχει κεντρίσει την προσοχή των ρυθμιστικών αρχών, καθώς τείνει να εξελιχθεί σε mainstream επιλογή, μετά και την αγορά Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla αλλά και την εκδήλωση αυξανόμενου ενδιαφέροντος από τα θεσμικά χαρτοφυλάκια για το ψηφιακό νόμισμα.

    Bill Gates vs Elon Musk: Αν δεν είστε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, δεν πρέπει να αγοράσετε Bitcoin

    Dan Loeb: Ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος που εισέρχεται στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων

    Ξεχάστε το Bitcoin: Οι κερδοσκόποι αγοράζουν JUPITER (+5.561%), Sushi, Cardano, Enjin, Fantom

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ