• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: H κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος πλησιάζει στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια πλησιάζει η κεφαλαιοποίηση του Βitcoin, μία αύξηση που βοηθά την απόδοση των κρυπτονομισμάτων να ξεπεράσει κατά πολύ αυτή των παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως οι μετοχές και ο χρυσός.

    Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα  έχει αυξήσει κατά περισσότερα από 415 δισεκατομμύρια δολάρια την αξία του το 2021 σε περίπου 956 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto, που περιλαμβάνει το Βitcoin και τέσσερα άλλα κρυπτονομίσματα, έχει υπερδιπλασιαστεί.

    Οι κερδοσκόποι, οι διαχειριστές εταιρειών και οι θεσμικοί επενδυτές εκτιμάται ότι έχουν συμβάλει στην ευμετάβλητη ανοδική πορεία του Bitcoin. Οι πιστοί οπαδοί του κρυπτονομίσματος βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τους σκεπτικιστές σχετικά με τους λόγους που πυροδότησαν και συντηρούν το ράλι.

    Bitcoin is knocking on the door of $1 trillion market value

    Στο λεγόμενο  “FOMO – fear of missing out” (ο φόβος της απώλειας), αποδίδει σε κάποιο βαθμό την πορεία του ο Shane Oliver, επικεφαλής της επενδυτικής στρατηγικής στην AMP Capital Investors στο Σίδνεϊ, προσθέτοντας ότι «σε περιόδους εύκολων χρημάτων αυτό μεγεθύνεται και είναι εν μέρει αυτό που συντηρεί το υφιστάμενο ενδιαφέρον “.

    Το Bitcoin διαπραγματεύονταν στα 51.300 δολάρια περίπου νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ, μετά από τον πενταπλασιασμό της τιμής του το 2020. Η απόδοση του δείκτη κρυπτονομισμάτων ξεπερνά αυτού των μετοχών, του χρυσού, των εμπορευμάτων και των ομολόγων το 2021.

    Αυτό το μήνα, η Tesla αποκάλυψε ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο Bitcoin και η MicroStrategy δήλωσε την Τρίτη ότι θα πουλήσει 600 εκατομμύρια δολάρια μετατρέψιμων ομολόγων και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να αγοράσει περισσότερα ψηφιακά νομίσματα.

    Taking the Lead

    “Εάν τα βασικά θεμελιώδη των εταιρειών πρόκειται να συνδεθούν στενά με τις κινήσεις του Bitcoin, επειδή ξαφνικά έγιναν κερδοσκόποι σε κάποιο βαθμό, θα βρεθούμε στα όρια της φούσκας πριν το καταλάβετε”, δήλωσε ο Craig Erlam, αναλυτής της αγοράς στην Oanda Europe.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk δημοσίευσε μία απάντηση μέσω twitter την Παρασκευή για να υπερασπιστεί την δράση της εταιρείας του, λέγοντας ότι το Bitcoin «είναι απλά μια λιγότερο ανόητη μορφή ρευστότητας από τα μετρητά», προσθέτοντας ότι η απόφαση του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων δεν «αντανακλά άμεσα τη γνώμη του”.

     

    Ο Oliver της AMP είπε ότι εάν το Bitcoin “πληγεί – για παράδειγμα λόγω κάποιας κυβερνητικής ρύθμισης ή λόγω της μετακίνησης των επενδυτών σε κάτι νέο – τότε θα μπορούσε να βυθιστεί γρήγορα.”

    Στον χορό των κρυπτονομισμάτων και η Mastercard

    Bitcoin: Αμεση ανάλυση-Πιο κοντά στα 100.000 δολάρια, αγοράζει και η Morgan Stanley

    Bitcoin: Συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι ανόδου – Νέο ρεκόρ πάνω από τα 51.000 δολάρια

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ