• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Αυξάνονται οι πιέσεις μετά το νέο ρεκόρ πάνω τα 61.000 δολάρια

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Διευρύνονται οι απώλειες του Bitcoin μετά το ράλι που σημείωσε το σαββατοκύριακο και το νέο ρεκόρ που σημείωσε ξεπερνώντας τα 61.000 δολάρια, υπενθυμίζοντας στους επενδυτές για μία ακόμη φορά την αστάθεια που χαρακτηρίζει τα κρυπτονομίσματα.

    Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα υποχωρούσε νωρίτερα έως και 5,5% και διαπραγματευόταν στα 55.200 δολάρια στο Λονδίνο. Το Bitcoin έχει καταγράψει κέρδη περίπου 1.000% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας κατά πολύ σε απόδοση παραδοσιακές επενδύσεις, όπως οι μετοχές και ο χρυσός.

    Το άλμα του περασμένου Σαββάτου σε νέα υψηλά αποδόθηκε εν μέρει στην αισιοδοξία ότι μέρος των καταβολών που γίνονται στις ΗΠΑ στο πλαίσιο των μέτρων για την άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας θα καταλήξει στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

    Bitcoin has retreated below its 10-day moving average

    Οι επενδυτές ρευστοποιούν κάποια από τα κέρδη τους μετά το πρόσφατο, ξέφρενο ανοδικό ράλι του Bitcoin και στη συνέχεια μπορεί να ανακάμψει στα 62.000 δολάρια πριν από μια ακόμη πτώση, δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη.

    Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα έχουν επανέλθει στο προσκήνιο τον τελευταίο χρόνο εν μέσω των ενδείξεων που υπάρχουν για διεύρυνση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για αυτά, μετά και την αγορά Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων από την Tesla. Από την άλλη πλευρά, οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι το ψηφιακό νόμισμα αποτελεί μία κερδοσκοπική φούσκα που τροφοδοτείται από τις μαζικές ενέσεις ρευστότητας λόγω πανδημίας.

     Αναμενόμενη η πτώση

    Η φρενίτιδα που επικρατεί για τα κρυπτονομίσματα έχει επεκταθεί και στην αγορά μετοχών. Για παράδειγμα, μετοχές εταιρειών που συνδέονται με την εξόρυξη και τη διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχουν εκτιναχθεί, ξεπερνώντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και την απόδοση του Bitcoin, όπως είναι οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ  Riot Blockchain και Marathon Digital Holdings που κατέγραψαν κέρδη άνω του 8.700% πέρυσι.

    «Σίγουρα θα υπάρξει κάποια διόρθωση στο Bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα επειδή έχουν ενισχυθεί τόσο πολύ σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Atichanan Pulges, διευθύνων σύμβουλος της Bitkub Capital Group Holdings,  που χειρίζεται το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων της Ταϊλάνδης.

    «Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν έντονα ανοδικές, καθώς πολλά περισσότερα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σκέφτονται να εντάξουν στις εργασίες του τα κρυπτονομίσματα», δήλωσε ο Atichanan.

    Διαβάστε ακόμα:

    Bitcoin: Νέο ρεκόρ

    Evercore για Bitcoin: Σε ισχυρή θέση για να φτάσει τα 75.000 δολάρια – Σε ανοδική τροχιά και το Ether

    Bitcoin: Ο μεγιστάνας του πετρελαίου που επενδύει στο κρυπτονόμισμα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ