• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Barings: Οι πέντε κίνδυνοι για τις μετοχές το 2020

    • Bloomberg
    Wall Street


    Οι αμερικανικές μετοχές μπορεί να βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, αλλά υπάρχουν προβλήματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για αυτές το 2020, σύμφωνα με την Barings LLC.

    Ερωτηματικά σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη, την κερδοφορία και το χρέος υποδηλώνουν πιθανές «λακκούβες» εν όψει για το ράλι των μετοχών, παρόλο που η κατανάλωση στις ΗΠΑ παραμένει ισχυρή και οι κεντρικές τράπεζες ακολουθούν πολιτική χαλάρωσης, γράφει ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής Κρίστοφερ Σμαρτ σε έκθεσή του.

    Ακολουθούν οι πέντε κίνδυνοι που βλέπει:

    Μοχλοί ανάπτυξης: Η ισχυρότερη ζήτηση από τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή μπορεί να μην υποστηρίξει μια παγκόσμια επέκταση σε αυτόν το βαθμό, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν και για το αν η Ευρώπη θα ανακάμψει επαρκώς.

    Επέκταση κερδών: Τόσο αργά στον αμερικανικό κύκλο, τα έσοδα και τα περιθώρια θα βρεθούν υπό πίεση ακόμη και αν τα επιτόκια δανεισμού παραμείνουν υπό έλεγχο.

    Ανησυχίες για το χρέος: Το χρέος των επιχειρήσεων αυξάνεται ανοδικά στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και παραμένει υψηλό στην Κίνα.

    Φορολογική πολιτική: Στο μέτρο που τα δημοσιονομικά ελλείμματα προβλέπεται να υπερβούν το 5% του ΑΕΠ στις ΗΠΑ, νέες ομοσπονδιακές δαπάνες που ενισχύουν την ανάπτυξη παραμένει δύσκολο να υλοποιηθούν.

    Επιχειρηματικές επενδύσεις: Εν μέσω πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, οι επιχειρηματικές επενδύσεις είναι απίθανο να ενισχυθούν τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια, ακόμη και με μια εμπορική συμφωνία «πρώτης φάσης»

    «Οι αγορές εξακολουθούν να έχουν περιθώρια, αλλά έχουν αρχίσει να μαζεύονται σύννεφα», γράφει ο Σμαρτ. «Επειδή τα αποφύγαμε πέρυσι δεν σημαίνει ότι θα είμαστε πάντα τόσο τυχεροί», συμπληρώνει.



    ΣΧΟΛΙΑ