• bloomberg

    Financial Times

    Η Pimco «αδειάζει» τα αμερικανικά εταιρικά ομόλογα

    • των Jennifer Ablan και Colby Smith


    Αποστάσεις από τα αμερικανικά εταιρικά ομόλογα παίρνει η Pimco, φοβούμενη την πιθανότητα ραγδαίας υποχώρησης των τιμών στην περίπτωση που η οικονομία πάρει την… κάτω βόλτα.

    Μιλώντας στους Financial Times, ο διευθυντής επενδύσεων του κολοσσού της αγοράς ομολόγων, Dan Ivascyn, προειδοποίησε ότι οι επενδυτές δεν αποζημιώνονται στον βαθμό που θα έπρεπε από την αμερικανική αγορά εταιρικών ομολόγων, αφενός γιατί η ποιότητα των ομολόγων υποβαθμίζεται συνεχώς και αφετέρου διότι δεν υπάρχουν δικλείδες προστασίας για τους ομολογιούχους.

    «Ο τομέας των ομολόγων συμπεριφέρεται καλά, αλλά αν ο κόσμος αρχίσει να φοβάται πραγματικά το ενδεχόμενο ύφεσης, μπορεί να τα δούμε πολύ γρήγορα να υποαποδίδουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως ο συγκεκριμένος τομέας είναι και ο πλέον ευάλωτος στους κινδύνους.

    Ο δείκτης εταιρικών ομολόγων Bloomberg Barclays US Corporate index έχει απόδοση 13% μέχρι στιγμής φέτος, ανακάμπτοντας από απώλειες 2,5% το 2018. Σύμφωνα με τον κ. Ivascyn, όμως, αυτή η υπεραπόδοση μπορεί να συνεχιστεί για κάποιο διάστημα, αλλά ο ίδιος είναι έτοιμος να θυσιάσει λίγη απόδοση ή κέρδος από την τιμή βραχυπρόθεσμα για να προστατεύσει τους πελάτες του από ενδεχόμενη υποχώρηση των τιμών.

    Σημειώνεται πως η Pacific Investment Management Co, γνωστή ως Pimco, είναι από τους μεγαλύτερους διαχειριστές ομολόγων παγκοσμίως, επιβλέποντας assets αξίας άνω των 1,8 τρισ. δολαρίων.


    © The Financial Times Limited 2024. All Rights Reserved. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
    mononews.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.




    ΣΧΟΛΙΑ