• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Άντριου Κλάμπερ: Ο πρώην συνεργάτης του Τζον Πόλσον, που ανέβηκε στο Κιλιμάντζαρο, ίδρυσε ένα fund του ενός δισ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Άντριου Κλάμπερ, φωτογραφία: Bloomberg


    Ένας πρώην συνεργάτης της αμερικανικής εταιρείας επενδύσεων του Τζον Πόλσον, Paulson & Co., κατάφερε να μετατρέψει ένα μικρό επενδυτικό όχημα που “κληρονόμησε” από την παλιά του εταιρεία, σε ένα private equity fund με περιουσιακά στοιχεία σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

    Όταν η Bedford Ridge Capital του Άντριου Κλάμπερ ανέλαβε τον έλεγχο της Paulson Investment Co. I τον Οκτώβριο, το fund είχε μόλις 169 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα, το κεφάλαιο και οι δεσμεύσεις του ξεπερνούν τα 900 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έγγραφα που υποβλήθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές.

    Όσον αφορά την Bedford Ridge Capital, στα τέλη Μαρτίου, τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια της ανέρχονταν σε 1,3 δισ. δολάρια.

    Ο Κλάμπερ, διευθύνων σύμβουλος της Bedford Ridge, σχεδιάζει να επενδύσει σε εταιρείες που διαθέτουνισχυρές ομάδες διαχείρισης, άφθονη ελεύθερη ταμειακή ροή και ελκυστικές αποτιμήσεις, έχει δηλώσει κατά το παρελθόν.

    Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν γεμάτοι με σημαντικά γεγονότα για τον Κλάμπερ, 39 ετών, ο οποίος εργάστηκε για περισσότερο από μια δεκαετία στην εταιρεία hedge fund του Τζον Πόλσον πριν ιδρύσει την Bedford Ridge τον περασμένο Οκτώβριο, μαζί με τρεις συνεργάτες.

    Τον Φεβρουάριο, ένωσε τις δυνάμεις του με τον Αμερικιανί δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Starwood Capital, Μπάρι Στέρνλιχτ, για να συγκεντρώσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια για μια εταιρεία SPAC, την Jaws Mustang Acquisition Corp.

    «Ο Κλάμπερ έπαιξε μεγάλο ρόλο στην παροχή τεχνολογίας και ιδιωτικών επενδύσεων στην εταιρεία», δήλωσε ο Μπραντ Ρόζενμπεργκ, ο οποίος προηγουμένως εργάστηκε ως επικεφαλής εμπορικών πιστώσεων στην εταιρεία του Πόλσον και τώρα διευθύνει το δικό του οικογενειακό γραφείο, το BSR Capital, στο Κονέκτικατ.

    Ο Κλάμπερ, ο οποίος κατέχει πτυχία από το Γέιλ, την Οξφόρδη και το Χάρβαρντ, είναι συνηθισμένος να κάνει μεγάλα πράγματα. Ανέβηκε στο Όρος Κιλιμάντζαρο, την υψηλότερη κορυφή στην Αφρική, αγωνίστηκε σε μαραθώνιους σε όλο τον κόσμο και διέσχισε με ένα ποδήλατο τις ΗΠΑ για να υποστηρίξει το Habitat for Humanity.

    Στους υπόλοιπους επικεφαλής της Bedford Ridge περιλαμβάνονται η COO, Τίνα Κωνσταντινίδη, η οποία ήταν υπεύθυνη επενδυτικών σχέσεων στην εταιρεία του Πόλσον για 17 χρόνια, η CAO Κάθριν Λάρσεν-Μπλάουντ, επίσης βετεράνος του προσωπικού επενδυτικών σχέσεων του μεγαλοεπενδυτή, και ο CFO Μάικλ Ρέιντλερ, που εργάζονταν παλαιότερα στην Citadel Advisors.

    Ο Τζον Πόλσον, ο οποίος ήταν από τους λίγους που έφτιαξε μία περιουσία κατά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, το 2020 μετέτρεψε την εταιρεία του Paulson & Co σε ιδιωτικό επενδυτικό όχημα προκειμένου να διαχειρίζεται μόνο την οικογενειακή του περιουσία. Ο ίδιος δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια και στην ελληνική αγορά, ενώ κατέχει σημαντικό ποσοστό στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Στο πλαίσιο της μετατροπής της εταιρείας του, ο Πόλσον έγινε συνέταιρος σε διάφορα επενδυτικά οχήματα με την Bedford Ridge. Η Paulson Investment Co. ιδρύθηκε το 2017 προκειμένου να υλοποιήσει τις ιδιωτικές επενδύσεις της εταιρείας.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ