• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Allianz: Εξαγοράζει την θυγατρική της Aviva στην Πολωνία έναντι 2,9 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Oliver Baete CEO Allianz

    Oliver Baete CEO Allianz


    Η Allianz, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, προχωρά στην εξαγορά της πολωνικής μονάδας της Aviva έναντι 2,5 δισ. ευρώ (2,9 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Η συμφωνία αποτιμά την πολωνική θυγατρικής της Aviva με έδρα το Λονδίνο, στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ, αναφέρει η εταιρεία σε δήλωση της. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών και υπόκειται στις συνήθεις εγκρίσεις.

    Με την πώληση ολοκληρώνεται το σχέδιο της CEO της Aviva, Amanda Blanc, με στόχο να δώσει ώθηση στην τιμή της μετοχής της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ασφαλιστικής, πουλώντας μη βασικά περιουσιακά στοιχεία.

    Η Blanc, που ανέλαβε τη ηνία της εταιρεία τον Ιούλιο, έχει προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού της θυγατρικής του ομίλου στη Σιγκαπούρη έναντι περίπου 2 δισ. δολαρίων και προχωρά σε ανάλογες κινήσεις των μονάδων στην Ιταλία, την Γαλλία και τώρα, την Πολωνία.

    “Η πώληση των οκτώ μη βασικών επιχειρήσεων μας θα αποφέρει συνολικά έσοδα σε μετρητά 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ”, δήλωσε η Blanc. «Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στο σχέδιο μείωσης του χρέους μας και σε εύθετο χρόνο θα πραγματοποιήσουμε μια σημαντική επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους”.

    Η συμφωνία καθιστά την Allianz την πέμπτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Πολωνία, δήλωσε η γερμανική εταιρεία σε ξεχωριστή δήλωση. Η πολωνική επιχείρηση της Aviva αποτελείται κυρίως από ασφάλειες ζωής και συνταξιοδοτικά προγράμματα, ενώ διαθέτει επίσης μονάδα ζημιών και συμφωνία διανομής με την ING Groep NV και την Banco Santander.

    Πίεση για ενοποιήσεις

    Η πώληση στην Allianz, που θα γίνει εξ ολοκλήρου με μετρητά, ολοκληρώθηκε μετά από έναν πόλεμο προσφορών με την ολλανδική ασφαλιστική NN Group και την ιταλική Assicurazioni Generali SpA, ανέφερε το Bloomberg .

    Η γερμανική ασφαλιστική προσέφερε μεγαλύτερη βεβαιότητα ως προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας, λόγω του χαμηλότερου κινδύνου αντιμονοπωλιακών αντιρρήσεων στην Πολωνία, αναφέρουν πληροφορίες.

    Τον Δεκέμβριο η Allianz συμφώνησε να εξαγοράσει την μονάδα γενικών ασφαλειών της Westpac Banking Corp. έναντι 552 εκατ. δολαρίων. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, απέκτησε και τη μονάδα γενικών ασφαλειών της Aviva στην Ιταλία έναντι 220 εκατ. ευρώ.

    Λόγω της πανδημίας, η Allianz παρουσίασε την πρώτη ετήσια μείωση κερδών σε εννέα χρόνια και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Oliver Baete έχει δεσμευτεί να επιστρέψει στην αύξηση των κερδών φέτος, και διαπραγματεύεται μία σειρά από μικρότερες συμφωνίες τους τελευταίους μήνες.

    Διαβάστε ακόμα:

    Super deal για την Carrefour: Εξαγόρασε αλυσίδα τροφίμων έναντι 1,3 δισ. δολαρίων

    Τζέιν Φρέιζερ: Tα όπλα της CEO της Citigroup για την καταπολέμηση της ψυχικής κόπωσης των εργαζομένων

    Nestle: Ετοιμάζεται για την εποχή μετά την πανδημία – Λανσάρει μηχανές καφέ χωρίς άγγιγμα και νέες γεύσεις

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ