• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτή είναι η μετοχή που εκτοξεύτηκε μετά την εμφάνιση του δεύτερου κύματος κρουσμάτων

    • Bloomberg


    Η μετοχή της εταιρείας Nintendo Co. εισήλθε σε τροχιά ανόδου μετά από έναν απρόβλεπτο παράγοντα.

    Οι τίτλοι της κατασκευάστριας βιντεοπαιχνιδιών έχουν εκτοξευτεί σε νέο υψηλό δύο ετών, με αφορμή τους αυξανόμενους φόβους για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κοροναϊού. Με τα περιστατικά να αυξάνονται παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας, η συγκεκριμένη μετοχή κατόρθωσε να διασπάσει το επίπεδο που κινούνταν κατά το τελευταίο δίμηνο. Η υβριδική κονσόλα Switch της Nintendo ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα προϊόντα κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων lockdowns, μαζί με τον επιτυχημένο, προσομοιωτή κοινωνικής ζωής, Animal Crossing: New Horizons.

    “Η μετοχή αγωνίζεται το τελευταίο δίμηνο, καθώς η ζήτηση για μετοχές εταιρειών που κατασκευάζουν προϊόντα που σχετίζονται με την παραμονή στο σπίτι, υποχωρεί μετά το άνοιγμα των οικονομιών και η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Ιαπωνία της δίνει και πάλι ώθηση”, δήλωσε ο Katsuyuki Fujii, αναλυτής της Asunaro Investment. “Όμως, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για το δεύτερο κύμα του κοροναϊού, οι άνθρωποι δείχνουν και πάλι ενδιαφέρον για αυτές τις μετοχές”.

    Η μετοχή της Nintendo βρίσκεται πολύ κοντά στο υψηλό 12 ετών, με το ψυχολογικό όριο των 50,000 γιεν να πλησιάζει. Νωρίτερα διαπραγματεύονταν στην αγορά του Τόκιο στα 48,510 γιεν. Την τελευταία φορά που βρέθηκε σε αυτά τα επίπεδα ήταν τον Ιανουάριο 2018, που έφτασε στα 49,980 γιεν.

     

    Nintendo shares near a 2018 high as fears of a virus second wave grow

    Ο αναλυτής της JPMorgan, Haruka Mori στις 10 Ιουνίου αύξησε τον στόχο τιμών της για τη Nintendo κατά 18% στα 52,000 γιεν, λέγοντας ότι η αύξηση της ζήτησης που σχετίζεται με τον Covid, δεν φαίνεται προσωρινή. «Πιστεύουμε ότι η πανδημία Covid-19 έχει διευρύνει τις ευκαιρίες κερδών για την πλατφόρμα Nintendo Switch πέρα από την ζήτηση που εκδηλώθηκε λόγω των ειδικών περιστάσεων των lockdowns”, έγραψε ο Mori.

    Παρά την έλλειψη βραχυπρόθεσμων αιτίων για την κίνηση της μετοχής, η Nintendo έχει πολλές ευκαιρίες μεσοπρόθεσμα, αναφέρει ο Mori σε σημείωμά του, επικαλούμενος κάποιους καταλύτες για το 2021, στους οποίους περιλαμβάνονται ένα πιθανό νέο μοντέλο Switch, μια μείωση τιμών σε υφιστάμενα μοντέλα και πρόοδος στην συνεργασία της εταιρείας με την Tencent Holdings Ltd. στην Κίνα.

    Ωστόσο, αυτό που αξίζει να επισημάνουμε είναι το γεγονός ότι για το υπόλοιπο του 2020 η Nintendo δεν έχει κάποια σημαντικά σχέδια για να ενισχύσει τα προϊόντα της ή να λανσάρει νέα μοντέλα. Σε αντίθεση, η Sony Corp. και η Microsoft Corp. αμφότερες ετοιμάζονται να ξοδέψουν πολλά καθώς κυκλοφορούν νέα μοντέλα στις κονσόλες PlayStation και Xbox κατά την περίοδο των διακοπών. Η Sony ανακοίνωσε περισσότερους από 20 νέους τίτλους όταν παρουσίασε το PlayStation 5 για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, ενώ η Microsoft παρουσίασε περισσότερους από δώδεκα τίτλους Xbox Series X τον Μάιο.

    «Οι μετοχές της Nintendo κινούνταν σε ένα περιορισμένο εύρος λόγω ανησυχιών για την έλλειψη επερχόμενων τίτλων», έγραψε ο αναλυτής της Daiwa Securities, Takao Suzuki, σε σημείωμα της 9ης Ιουνίου, στο οποίο αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 55,000 γιεν. «Αναμένουμε ανακοινώσεις για νέα παιχνίδια και αύξηση των ψηφιακών πωλήσεων, εκτός από αυτές για το Animal Crossing: New Horizons”.

    Όλα τα βλέμματα εστιάζουν στο πότε η εταιρεία θα πραγματοποιήσει μία από τις διαδικτυακές παρουσιάσεις της “Nintendo Direct”, που αποτελούν την αγαπημένη της μέθοδο για την παρουσίαση των τίτλων των νέων παιχνιδιών κατά τα τελευταία χρόνια. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που πραγματοποίησε μια σημαντική παρουσίαση και αποκάλυψε τα νέα προϊόντα της. Μια εκδήλωση σχετικά με το Pokemon, στο οποίο η Nintendo κατέχει σημαντικό μερίδιο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Τόκιο.

     



    ΣΧΟΛΙΑ