• Business

    Τι περιμένει ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης από τη συγχώνευση της Ελλάκτωρ με την ΕΛΤΕΧ Άνεμος

    A. Καλλιτσάντσης. Πρόεδρος Ελλάκτωρ

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Διευθύνων σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ


    «Η ενιαία εταιρεία θα συντελέσει στην απλοποίηση της δομής του ομίλου, θα ενισχύσει τη σταθερότητα των ταμειακών ροών αυξάνοντας την ρευστότητα, παρέχοντας δυνατότητες βελτίωσης της μελλοντικής απόδοσης κεφαλαίων» τονίζει η διοίκηση της Ελλάκτωρ, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Αναστάσιο Καλλιτσάντση, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η συγχώνευση της Ελλάκτωρ με την θυγατρική της ΕΛΤΕΧ Άνεμος.

    Η διαδικασία απορρόφησης της θυγατρικής εισέρχεται στην τελική ευθεία με την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων των δύο εταιρειών να προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου (αναμένεται σχετική ανακοίνωση), ενώ χθες δημοσιοποιήθηκαν τα απαραίτητα έγραφα (Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης).

    Ο όμιλος της Ελλάκτωρ, προχωρά στην κίνηση αυτή στοχεύοντας επίσης στις επιχειρηματικές συνέργειες σε επίπεδο χρηματοοικονομικού κόστους, διαχειριστικών εξόδων και φορολογικών πλεονεκτημάτων. Σύμφωνα με τη διοίκησή του σε επίπεδο ομίλου, η εξοικονόμηση πόρων από συνέργειες εκτιμώνται σε περίπου 45 εκατ. ευρώ και θα είναι άμεσα ορατές, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

    Εκτός από τις συνέργειες, όπως επίσης σημειώνεται από τη διοίκηση του ομίλου, η ενιαία εταιρεία θα έχει διευρυμένες δυνατότητες επενδύσεων, μεγαλύτερη ευελιξία στην κατανομή κεφαλαίων ανά τομέα – έργο με ελκυστικές αναπροσαρμοσμένες αποδόσεις, καθώς και αποτελεσματικότερη πρόσβαση σε κεφάλαια σε σχέση με τις αυτόνομες προοπτικές κάθε συγχωνευόμενης εταιρείας, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της προσδοκίας για μελλοντικά κέρδη.

    Η εκτίμηση που κυριάρχησε στον όμιλο Ελλάκτωρ, έπειτα από την ανάληψη της ευθύνης της διοίκησής της από τον Αναστάσιο Καλλιτσάντση, είναι ότι οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς ΑΠΕ στην οποία αποκλειστικά δραστηριοποιείται η Άνεμος έχουν αρχίσει να περιορίζονται. Υπό αυτό το πρίσμα αυτό κρίθηκε επιτακτική η επέκτασή της εκτός συνόρων αλλά και η διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της. Η συγχώνευση με την Ελλάκτωρ θεωρήθηκε ως ο βέλτιστος τρόπος καθώς μπορεί να αξιοποιήσει τη διεθνή παρουσία του κατασκευαστικού ομίλου σε περισσότερες από 25 χώρες, αλλά κυρίως να καταστεί μέρος μίας εταιρείας με μεγαλύτερο ισολογισμό και ως εκ τούτου μεγαλύτερη πρόσβαση σε κεφάλαια.

    Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής των μετοχών των συγχωνευόμενων εταιρειών είναι 1,27 νέες κοινές μετοχές της Ελλάκτωρ ονομαστικής αξίας 1,03 ευρώ για κάθε 1 υφιστάμενη κοινή μετοχή της ΕΛΤΕΧ Άνεμος ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ.

    Ως αποτέλεσμα της προτεινόμενης συναλλαγής και της εισόδου νέων μετοχών προερχόμενων από την Άνεμος στο πλαίσιο της σχέσης ανταλλαγής, το ποσοστό της οικογένειας Καλλιτσάντση στην Ελλάκτωρ θα περιοριστεί από 27,87% σε 26,47%. Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ θα κατέχουν 82,606% των μετοχών της νέας εταιρείας και της Άνεμος 17,394%.

    Η απόφαση της διοίκησης για τη συγχώνευση της Άνεμος με την Ελλάκτωρ ανακοινώθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. Η τιμή της μετοχής της εκείνη τη μέρα στο ταμπλό της Σοφοκλέους ήταν 1,320 ευρώ, χθες ήταν 1,786 ευρώ, έχει αυξηθεί δηλαδή περίπου 35%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΛΤΕΧ Άνεμος: 43,6% αύξηση καθαρών κερδών – Σε πλήρη εξέλιξη το επενδυτικό σχέδιο με 5 αιολικά πάρκα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εγκρίθηκε η συγχώνευση με την ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αναστάσιος Καλλιτσάντσης: Άμεση εξοικονόμηση 45 εκατ. ευρώ από τη συγχώνευση Ελλάκτωρ – ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ο Αν. Καλλιτσάντσης αποφάσισε τη συγχώνευση Ελλάκτωρ – ΕΛΤΕΧ Άνεμος-Οι προσδοκίες και οι αριθμοί



    ΣΧΟΛΙΑ