• Big Story

    Στην πόρτα της εξόδου ο Δ. Καμμένος; Γιατί το (ξανα)σκέφτονται ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

    Δημήτρης Καμμένος

    Δημήτρης Καμμένος, βουλευτής ΑΝΕΛ


    Τι γίνεται με τον Δημήτρη Καμμένο; Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων (και κάτοχος του ρεκόρ για τη συντομότερη θητεία σε υπουργείο, αφού τον Σεπτέμβριο του 2015 αναγκάστηκε σε παραίτηση 12 ώρες αφού είχε ορκιστεί υφυπουργός Υποδομών για αναρτήσεις του στο Twitter) βρίσκεται στο στόχαστρο σκληρής κριτικής από συναδέλφους του του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την κίνησή του να μιλήσει στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” (που ούτως ή άλλως αποτελεί “κόκκινο πανί” για την κυβέρνηση) για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

    Και δεν είναι μόνο ότι μίλησε στο “μισητό” Πρώτο Θέμα, αλλά και αυτά που είπε, καθώς ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι κάποιο “αόρατο χέρι” αλλοίωσε το κείμενο του πορίσματος της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ώστε να εξαφανιστούν από αυτό οι αναφορές στα ενήμερα δάνεια της εν λόγω εφημερίδας.

    Όπως μάλιστα επανέλαβε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχετικά με τις αναφορές αυτές, “άλλο κείμενο στείλαμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και αυτό το κομμάτι εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω γιατί εξαφανίστηκε και γι αυτό μίλησα πολιτική αδεία για αόρατο χέρι”. Ο ίδιος σημείωσε πως δε γνωρίζει ποιος ευθύνεται για αυτήν τη λαθροχειρία, ενώ υπογράμμισε: “Ήταν ένα λάθος που έγινε με την παρέμβαση για το Πρώτο ΘΕΜΑ. Είναι σαφές ότι τα δάνειά του είναι ενήμερα και εξυπηρετούμενα”.

    Φυσικά, οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν σάλο και ανάγκασαν τον ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία διευκρίνιζε ότι “ούτε αόρατο χέρι υπάρχει, ούτε τίποτα μπορεί να μείνει κρυφό από τη δικαιοσύνη”. Αντίθετα, είναι αξιοσημείωτο ότι επίσημη αντίδραση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά γύρω από τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στον βουλευτή του ο Πάνος Καμμένος.

    Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δημήτρης Καμμένος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ δύσκολη θέση, και δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμα και η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Μάλιστα, ίσως αυτό να είχε ήδη γίνει αν η κυβερνητική πλειοψηφία δεν ήταν τόσο εύθραυστη: αν πράγματι διαγραφεί ο Δημήτρης Καμμένος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα αθροίζονται πλέον σε μόλις 152, και δε θέλει και πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς πόσο θα μπορούσε να στοιχίσει αυτό στην κυβέρνηση, ειδικά αν στο εγγύς μέλλον χρειαστεί να ψηφίσουν οι βουλευτές για θέματα που έχουν να κάνουν με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης – ενδεχομένως μάλιστα να χρειαστεί να περάσουν από τη Βουλή μέτρα τα οποία θα πρέπει να νομοθετηθούν για να εφαρμοστούν μόνο σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι τα επόμενα χρόνια, όπως ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο αριθμός 152 μοιάζει πάρα πολύ εύθραυστος…

    Τα πάντα βέβαια θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις του Πάνου Καμμένου, που πάντως για να μην έχει αντιδράσει ακόμα μάλλον θα το… διπλοσκεφτεί πριν κάνει την κίνησή του, λαμβάνοντας υπόψη και όλα τα πραγματιστικά δεδομένα της επιβίωσης του κυβερνητικού σχήματος…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ : Δεν κόβουν τούρτα, μόνο συντάξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς: Οι απειλές σε δημοσιογράφους και εισαγγελείς και η αφιέρωση στην Πόλα Ρούπα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δ. Σαββόπουλος: Μετά την Καλομοίρα, η Πάολα και ο Παντελίδης (video)



    ΣΧΟΛΙΑ