• Big Story

    Σταύρος Ψυχάρης: Ανακοίνωσε τον κ. Β. Μουλόπουλο και πήγε στον ανακριτή – Του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα

    σταυρος ψυχαρης


    Σε πρόσωπο-κλειδί για τη διάσωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη αναδεικνύεται ένας… παλιός γνώριμος του ΔΟΛ: ο επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “Το Βήμα” Βασίλης Μουλόπουλος, ο οποίος “απεδέχθη προθύμως την πρόταση” που του απηύθυνε η διοίκηση του ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος – μία πρόταση πίσω από την οποία υπάρχει ένα πλούσιο παρασκήνιο σχετικά με τον “ισχυρό άνδρα” του ΔΟΛ, τον Σταύρο Ψυχάρη…

    Ο Βασίλης Μουλόπουλος δε φέρει απλά την ιδιότητα του πρώην διευθυντή σύνταξης του “Βήματος” και του ΔΟΛ . Είναι επίσης και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ενεργό στέλεχος της Κουμουνδούρου, που μέχρι χθες το όνομά του αναφερόταν στην ταυτότητα της εφημερίδας-κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ “Αυγή” με την ιδιότητα του προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου – ωστόσο, σήμερα το όνομά του απουσιάζει!

    Επίσης, ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε κατονομαστεί (όχι δημοσίως) από τον Σταύρο Ψυχάρη ως ο “διαμεσολαβητής” μεταξύ του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρα, που ήταν παρών στις συναντήσεις των δύο ανδρών το 2014 (οι οποίες αποκαλύφθηκαν από την περίφημη πια Γάτα των Ιμαλαΐων), λειτουργώντας ως μυστικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ τους.

    Δε θέλει και πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς τι γίνεται εδώ: ο Σταύρος Ψυχάρης, βλέποντας πως ενδιαφέρον από επενδυτές για να μπουν στον καταχρεωμένο ΔΟΛ δεν υπάρχει, και ευρισκόμενος σε εξαιρετικά δεινή θέση λόγω των περιπετειών του με τη Δικαιοσύνη, φαίνεται πως συμφώνησε στην επιστροφή του Βασίλη Μουλόπουλου στον ΔΟΛ, προκειμένου να… κλείσει το μάτι στην κυβέρνηση, με απώτερο στόχο την πώληση των μετοχών του ΔΟΛ σε επιχειρηματία που έχει καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λέγεται ότι ο επιχειρηματίας αυτός είναι ο Ιβαν Σαββίδης.

    Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται προφανώς και η αιφνιδιαστική αποχώρηση του διευθυντή των “Νέων” Δημήτρη Μητρόπουλου, της οποίας είχε προηγηθεί σύμφωνα με πληροφορίες μυστικό ραντεβού του Βασίλη Μουλόπουλου με τον Σταύρο Ψυχάρη.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο εβδομάδες, όταν είχε αποκαλυφθεί η επίσκεψη του Β. Μουλόπουλου στα γραφεία του ΔΟΛ και το μυστικό ραντεβού του με τους Σταύρο Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα, ο νυν… “σωτήρας” του ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος είχε απαντήσει σε σχετικό σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, ως εξής:

    “κ. ενωμοτάρχα,

    ευπειθώς αναφέρω ότι χτες επισκέφτηκα την εφημερίδα το “Βήμα”, εις την οποία δούλεψα για 35 συναπτά έτη, για να ευχηθώ “Καλή Χρονιά” στους παλιούς μου συναδέλφους και πάντα φίλους, διευθυντές, δημοσιογράφους και κλητήρες.

    Σας ζητώ ταπεινά συγγνώμην διότι παρέλειψα να ζητήσω την άδειά σας γι’ αυτή μου την ενέργεια. Δεν θα επαναληφθεί.

    Από σήμερα θα αναφέρω και θα ζητώ την άδεια από τις υπηρεσίες σας για όλες μου τις μετακινήσεις εντός και εκτός Αττικής”.

    Βέβαια, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε κάτι παραπάνω να πει στους παλιούς του συναδέλφους εκτός από τα τυπικά “Χρόνια Πολλά”…

    Στο παρασκήνιο λέγεται πάντως ότι η κίνηση Ψυχάρη ίσως τον απαλλάξει από τον βραχνά των φορολογικών (ίσως και ανακριτικών) ελέγχων…

    Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

    Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως ο Σταύρος Ψυχάρης εμφανίστηκε σήμερα στον ανακριτή. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.
    Ο εκδότης απολογήθηκε για τις κατηγορίες του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής ύψους περίπου 48 εκατ. ευρω.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνω κάτω οι τραπεζίτες με τον “κόκκινο” Ψυχάρη. Τα σενάρια και το παρασκήνιο στο ΔΟΛ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραπεζίτης για τον (κόκκινο) ΔΟΛ: Δεν καταλαβαίνω τι κάνουν. Θα εκτεθούν (μετά την έλευση Μουλόπουλου)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πολάκης Vs Άδωνις (ξανά): “Πόσο τυφλωμένος ακροδεξιός και Ταλιμπάν νεοφιλελεύθερος είσαι”



    ΣΧΟΛΙΑ