• Business

    Συνεχίζεται η “επίθεση” των funds στα Folli Follie – Νέα μεγάλη πτώση για τη μετοχή

    • NewsRoom
    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Συνεχίζεται η “επίθεση” των funds έναντι στη μετοχή της Folli Follie, μετά και την απόφαση του είσοδο στην  του Oasis Investments II Master Fund LTD το οποίο αύξησε μέσα σε δύο 24ωρα τα short στην ελληνική εισηγμένη. Σημειώνεται ότι το Oasis Investments II Master Fund LTD είχε ανοίξει τις θέσεις του πριν μία περίπου εβδομάδα. Πάντως σήμερα η πίεση στην μετοχή συνεχίστηκε και σήμερα με την μετοχή να υποχωρεί εως 6%. Τελικα εκλεισε με απωλειες περιξ του 4% στα 6,87 ευρώ.  (Δείτε εδώ την διακύμανση της μετοχής live). Τονίζεται ότι χθες ο βασικός μέτοχος στήριξε την μετοχή του αγοράζοντας  88.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας συνολικής αξίας Ευρώ 633.584,14.

    Την ανησυχία των επενδυτών φαίνεται να προκαλεί το γεγονός ότι το fund διατηρεί πλέον ιδιαίτερα υψηλές short θέσεις στην FF δείχνοντας ότι οι δύσκολες μέρες της στο χρηματιστήριο, θα έχουν και συνέχεια.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το fund που έχει έδρα τα νησιά Κέιμαν και το οποίο έγινε γνωστό στην αγορά την Τρίτη όταν και δημοσιοποιήθηκε το άνοιγμα short θέσεων στην Folli Follie, προχώρησε σε αύξηση των επιθετικών του κινήσεων στις 11 Μαΐου και στο 0,90% επί των μετοχών της εισηγμένης, τν στιγμή που δύο ήμερες νωρίτερα (8 Μαΐου) οι θέσεις του έφταναν το 0,75%.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής γνωστοποιημένα στοιχεία, είτε από την Ε.Κ είτε από δηλώσεις των ίδιων των εκπροσώπων των funds, τρεις είναι πλέον οι διεθνείς επενδυτές που σορτάρουν τη μετοχή της εισηγμένης, το QCM, το Ocean wood Capital Management και το Oasis Investments II Master Fund LTD που σε συνδυασμό με την υποβάθμισή της από την MSCI, τα σήματα που στέλνονται τόσο στην ίδια την εισηγμένη όσο και στο σύνολο της αγοράς στην οποία η επενδυτική εμπιστοσύνη είχε τραυματιστεί από τις αρχές του Μαϊου, προοιωνίζουν μία δύσβατη πορεία τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

    Το γεγονός ότι η ορατότητα που αναμένεται να δοθεί σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις της FF από τους ελέγχους που θα κάνει η ανεξάρτητη διεθνής ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young θα πάρει ακόμη χρόνο, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η αισιοδοξία και η σταθερότητα που υπήρχε πριν ένα μήνα θα αργήσει να επιστρέψει.

    Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη η μετοχή της εισηγμένης δέχθηκε νέες πιέσεις οι οποίες ξεπέρασαν το 8%, ενώ την Τρίτη καταγράφηκε νέα βουτιά η οποία ξεπέρασε το 10%. Αναφέρεται δε ότι από τις 3 Μαΐου όπου το QCM αποκάλυψε σε παρουσίασή του στη Νέα Υόρκη τις ανησυχίες και αμφιβολίες του για τα οικονομικά στοιχεία της εισηγμένης προκαλώντας δύο απανωτά limit down, οι απώλειες φτάνουν το 58%.

    Παράλληλα, οι shorts και σε άλλες μετοχές του Χ.Α επιμένουν και δεν αλλάζουν τις θέσεις τους, ειδικά στις ελληνικές τράπεζες, και αυτό επίσης διαμορφώνει αρνητικές προοπτικές για την αγορά. Τα τρία βρετανικά funds, Marshall Wace, Lansdowne Partners και Oceanwood Capital Management, δεν έχουν προχωρήσει σε καμία αλλαγή από τις 17 Απριλίου στα shorts τους στον τραπεζικό κλάδο, ενώ από τις 30 Απριλίου το Lansdowne Partners επιμένει 1,24% short στη ΔΕΗ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Folli Follie και τράπεζες έβαλαν φωτιά στο Χρηματιστήριο – «Έχασε» και τις 800 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαριές απώλειες και σήμερα για τη Folli Follie

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο πλήγμα για τη Folli Follie: Σήμα για σορτάρισμα της μετοχής και από άλλο fund



    ΣΧΟΛΙΑ