• Business

    Νέο πλήγμα για τη Folli Follie: Σήμα για σορτάρισμα της μετοχής και από άλλο fund

    • NewsRoom
    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Μέλος ΔΣ Folli Follie


    Δεν έχουν τέλος οι αναταράξεις στη  Folli Follie, καθώς ένα ακόμη «χτύπημα» ήρθε να κλονίσει την εισηγμένη εταιρεία η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μετά από την έκθεση-«κόλαφο» του fund QCM, τη σημαντική πτώση της τιμής των μετοχών της και τη βουτιά στην κεφαλαιοποίησή της που οδήγησε τελικά στην αφαίρεσή της από τον δείκτη MSCI Standard Greece.

    Η νέα επίθεση έρχεται από τα νησιά Κέιμαν και το fund Oasis Investments II Master Fund LTD το οποίο αποφάσισε να ανοίξει short θέσεις στη μετοχή της εταιρείας, μετά τη μεγάλη βουτιά που προκάλεσε στη μετοχή της το QCM, εκτιμώντας ότι οι αναταράξεις στη μετοχή της εισηγμένης δεν θα τελειώσουν εδώ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι αρνητικές καθαρές του θέσεις στην Folli Follie διαμορφώνονται στο 0,75% των μετοχών της.

    Το Oasis Investments II Master Fund είναι το τρίτο fund, μετά το QCM και το Oceanwood που έχουν πάρει θέση short για τη μετοχή της Folli Follie.

    To Oasis Investments II Master Fund LTD ανήκει στο hedge fund Oasis Management Company Ltd, μία long/short επενδυτική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 2002 από τον Seth Fischer και έχει έδρα στο Χονγκ Κονγκ και γραφεία στα νησιά Κέιμαν, τις ΗΠΑ (Τέξας), τη Βρετανία και την Ιαπωνία. Την περασμένη εβδομάδα και ενόψει της ένταξης των κινεζικών μετοχών στους δείκτες MSCI (η οποία ανακοινώθηκε χθες), ο Fischer είχε δηλώσει ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί ευκαιρία να σορτάρει περισσότερες μετοχές, καθώς πλέον οι επιλογές του από τα assets της χώρας διευρύνονται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο πλήγμα για τη Folli Follie: Σήμα για σορτάρισμα της μετοχής και από άλλο fund

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Αγορά 110.000 μετοχών από τον Δ. Κουτσολιούτσο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Τραπεζικούς λογαριασμούς και ταμειακά διαθέσιμα ζητά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ