• Big Story

    Σε συναγερμό όλη η Ευρώπη από τον εφιάλτη της τρομοκρατίας

    τρομοκρατία


    Η τρομοκρατία ρίχνει τη σκιά της και πάλη πάνω από όλη την Ευρώπη, μετά το μπαράζ επιθέσεων που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου.

    Η αρχή έγινε με τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα της Τουρκίας, από τα χέρια ενός Τούρκου αστυνομικού. Ακολούθησε το περιστατικό με πυροβολισμούς στη Ζυρίχη της Ελβετίας, την ώρα που στο Βέλγιο οι Αρχές διεξήγαγαν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Και η επίθεση ολοκληρώθηκε με το μακελειό στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, με ένα φορτηγό να σκορπά το θάνατο σε 12 θύματα και τον οδηγό του να κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος και το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει απόψε την ευθύνη.

    Σε μια περίοδο που η κατάσταση στα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ είναι ιδιαίτερα άσχημη για τη τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία χάνει με γρήγορους ρυθμούς εδάφη από τις δυνάμεις που την πολεμούν, η Ευρώπη τρέμει στην προοπτική μαζικών, βίαιων «αντιποίνων» του Ισλαμικού Κράτους προς τους πολίτες του, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

    Ήδη στην Ιταλία τσιμεντένια οδοφράγματα πρόκειται να τοποθετηθούν στους χώρους που πραγματοποιούνται οι υπαίθριες αγορές ώστε να αποτραπεί τρομοκρατικό «χτύπημα» όπως αυτό που συγκλόνισε τη Γερμανία. Ο νομάρχης του Μιλάνο, Αλεσάντρο Μαραγκόνι, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα ασφαλείας επισημαίνοντας πως σε συνεργασία με την ιταλική αστυνομία πρόκειται να τοποθετηθούν «σταθερά εμπόδια από τα οποία δε είναι δυνατή η διέλευση φορτηγού μεγάλων διαστάσεων που θα μπορούσε να εισβάλει στην περιοχή».

    Στη Γερμανία οι αρχές ανακοίνωσαν πως η αστυνομική παρουσία θα αυξηθεί δραματικά τις υπόλοιπες ώρες σε όλους τους δημόσιους χώρους, ενώ ανάλογα μέτρα λαμβάνουν όλες οι χώρες της Ευρώπης.

    Ταυτόχρονα, ενισχύονται οι απόψεις εναντίον της μεταναστευτικής πολιτικής που άσκησε τα προηγούμενα χρόνια η Γερμανία, την οποία πολύ θεωρούν πως ευθύνεται για την έκρηξη των μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, κυρίως από χώρες με μουσουλμανικό πληθυσμό που είναι επιρρεπής σε ριζοσπαστικές ιδέες που οδηγούν στην τρομοκρατία.

    Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του υπουργού Οικονομικών της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις, ο οποίος εξαπέλυσε  επίθεση εναντίον της Γερμανίδας καγκελαρίου, καταλογίζοντας στην Άνγκελα Μέρκελ μέρος της ευθύνης για την επίθεση στο Βερολίνο.

    Τόνισε δε ότι «οι μετανάστες δεν έχουν θέση» στην Ευρώπη. Δυστυχώς η πολιτική αυτή είναι υπεύθυνη για αυτήν την απεχθή πράξη. Ήταν αυτή που άφησε τους μετανάστες να μπουν στη Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη, σε ανεξέλεγκτα κύματα, χωρίς χαρτιά, χωρίς να γνωρίζουν ποιοι είναι».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομπάμα σε Μέρκελ: Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας στο πλευρό της Γερμανίας



    ΣΧΟΛΙΑ