• Business

    Ραγδαίες εξελίξεις στο Mega – Καταθέτει πρόταση για να μην πέσει «μαύρο»

    • NewsRoom


    Με το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού MEGA αναμένεται να ασχοληθεί τη Δευτέρα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το ΕΣΡ έχει καλέσει σε ακρόαση την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. καθώς, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, ο σταθμός εάν δεν δηλώσει πρόθεση να εκπέμψει ως θεματικός, θα πρέπει να διακοπεί η εκπομπή του.

    Σύμφωνα με ενημέρωση των εργαζομένων του MEGA, την Κυριακή 4/03/2018 συνεδρίασε στο δεύτερο όροφο του Mega το Διοικητικό Συμβούλιο της «Τηλέτυπος Α.Ε.».

    Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δήλωσαν ότι δεν συνεδρίασαν σήμερα για να προετοιμάσουν την πτώχευση του καναλιού, κάτι που δεν είναι στις προθέσεις των μετόχων.

    Αντιθέτως αναμένεται να καταθέσουν τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου πρόταση για να ενταχθεί το Mega στην διαδικασία των θεματικών αδειών.

    Σε ερώτηση εάν μία τέτοια πρόταση είναι πλέον εκτός προθεσμιών, απάντησαν αρνητικά και ότι αναμένουν από το ΕΣΡ να την κάνει αποδεκτή.

    Στο κατά πόσον η πρόταση θα συμπεριλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων, απάντησαν ότι θα ενημερώσουν μετά την κατάθεσή της, την Τρίτη, από κάποιο μέλος που θα ορίσουν.

    Δήλωσαν επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για το σύνολο των δεδουλευμένων τους και επιφυλάχτηκαν να ερευνήσουν γιατί έγινε επιλεκτική πληρωμή ορισμένων εργαζομένων με μισθούς δύο μηνών. Ενημέρωσαν ότι εκπροσωπούν δύο μετόχους, Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη, καθώς ο τρίτος μέτοχος «βρίσκεται μακριά από την υπόθεση Mega» (σ.σ. Σαββίδης).

    Δήλωσαν ακόμα ότι η συνεδρίασή τους ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας των μετόχων και πως δεν έχουν καμία επικοινωνία με τις δανείστριες τράπεζες.

    Στις επίμονες ερωτήσεις των εργαζομένων για την έλλειψη φυσικής παρουσίας της διοίκησης, απάντησαν ότι «σήμερα γίνεται μία νέα αρχή και ότι θα βρίσκονται πλέον κοντά μας».

    Οι εργαζόμενοι του Mega επισημαίνουν ότι παρακολουθούν με τεράστιο ενδιαφέρον και ισχυρές επιφυλάξεις τις όποιες κινήσεις. «Όλοι οι εργαζόμενοι, τεχνικοί, διοικητικοί και δημοσιογράφοι, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία πλευρά (εργοδότες, τράπεζες, κυβέρνηση, ΕΣΡ) να παίξει παιχνίδι στις πλάτες μας για να τινάξει από πάνω της το ενδεχόμενο ‘’μαύρου” στο Mega και στις ζωές μας» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων του σταθμού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι πετρελαϊκές εταιρείες που ρίχνονται στη «μάχη» για τους υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Διπλοθεσίτισα» στο Δημόσιο η νύφη του Αλέξη Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Να συμμετάσχουν στους πλειστηριασμούς αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι Θεσσαλονίκης



    ΣΧΟΛΙΑ