• Big Story

    Πόλεμος δηλώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την απουσία του Γ. Χουλιαράκη από το Euroworking Group

    Γιώργος Χουλιαράκης

    O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης


    Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή το EuroWorking Group ( EWG)  στις Βρυξέλλες και την απουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών από αυτό. Ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης δεν έδωσε το παρόν στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς προτίμησε να παραστεί στο Λονδίνο, όπου θα παρευρεθεί σε εκδήλωση στο London School of Economics.

    Στη σημερινή συνεδρίαση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής του στέλεχος του ΥΠΟΙΚ κ. Παναγιώτης Νικολαϊδης, ενώ η συνεδρίαση της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης ( EWG ) θα περιοριστεί σε μια ανασκόπηση της κατάστασης χωρίς όμως να λάβει κάποια απόφαση για την συνέχιση της δεύτερης αξιολόγησης.

    Η κίνηση αυτή πάντως έφερε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε:

    «Ενώ η δεύτερη αξιολόγηση, μετά από καθυστέρηση ενός χρόνου, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και η χώρα κινδυνεύει να χάσει την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η Κυβέρνηση “περί άλλα τυρβάζει”.

    Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χουλιαράκης, αντί να εκπροσωπεί τη χώρα στην κρίσιμη συνεδρίαση του Euro Working Group, αποφασίζει να εξαφανιστεί.

    Πρόκειται άραγε για ανεκδιήγητη ανευθυνότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο;

    Σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη ανήκει στον κ. Τσίπρα. Οφείλει, επιτέλους, να καταλάβει πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, ούτε την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης, ούτε τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ».

    Απαντώντας, το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για δικαιολογημένη απουσία, τονίζοντας ότι:

    «Σε συνεννόηση και συμφωνία με τον πρόεδρο του EuroWorking Group κ. Τόμας Βίζερ, στη σημερινή συνεδρίαση τη χώρα εκπροσωπεί ο αναπληρωτής του ΑΝΥΠΟΙΚ, κ. Γιώργου Χουλιαράκη και θεσμικά αρμόδιος για το ρόλο αυτό κ. Παναγιώτης Νικολαΐδης.

    Έχει συμβεί στο παρελθόν και όταν κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο θα συμβεί ξανά στο μέλλον, όπως ισχύει σε κάθε σοβαρή χώρα.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η σκληρή αλήθεια του W. Buiter της Citi: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ένα χρόνιο χάλι»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Καραμούζης: Μαζί θα βγούμε από την κρίση. Ευελπιστούμε να υπάρξει σύντομα συμφωνία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το ΔΝΤ επιμένει: «Η στήριξη προς την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι άνευ όρων»



    ΣΧΟΛΙΑ