• Big Story

    «Πόλεμος» δηλώσεων Ελλάδας – Τουρκίας: Η πρόκληση Τσαβούσογλου για τα Ίμια και η απάντηση Κοτζιά

    • NewsRoom


    Ένας «πόλεμος» δηλώσεων ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου με πρωταγωνιστές των Μεβλούτ Τσαβούσογλου και το Νίκο Κοτζιά. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέλεξε να απαντήσει σε δήλωση του Νίκου Κοτζιά για τα Ίμια ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της.

    Τσαβούσογλου

    Ο Τσαβούσογλου, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με την δήλωση του πως: «Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει.» Μάλιστα, νωρίτερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μία αιχμηρή αναφορά στην κρίση του 1996 σε δήλωση του στο στο πρακτορείο Anadolu πρόσθεσε πως: «Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε.»

    Η «αιχμηρή» απάντηση Κοτζιά 

    Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, λίγη ώρα αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση στην όποια ανέφερε πως μάλλον η Τουρκία δεν κατανοεί τα πολιτικά γεγονότα. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε πως: «Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδιζε Χρυσό Βατόμουρο παίζοντας τον εαυτό του! (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα ρούχα που έγραψαν ιστορία στο σινεμά. Δείτε τα και θα εκπλαγείτε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζώδια: Ημερήσιες προβλέψεις (Σάββατο 25 Φεβρουαρίου)



    ΣΧΟΛΙΑ