• Big Story

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη: Για να έρθουν επενδύσεις και δουλειές χρειαζόμαστε σταθερότητα και κυβέρνηση εμπιστοσύνης 

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη. Επικεφαλής Z+D

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Επικεφαλής Z+D


    Zeus+Dione
    Zeus+Dione

    “Για να δημιουργηθούν νέες δουλειές χρειαζόμαστε επενδύσεις και για να έρθουν οι επενδύσεις χρειαζόμαστε σταθερότητα και κυβέρνηση που να εμπνέει εμπιστοσύνη.” Την επισήμανση αυτή κάνει μιλώντας στο mononews.gr , στo πλαίσιo της μεγάλης έρευνας μας “Ξαναχτίζοντας το brand name Ελλάδα” , η επικεφαλής της επιτυχημένης φίρμας Zeus+Dione (Z+D)  Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Δεν είναι τυχαίο ότι το διάσημο Βρετανικό περιοδικό Monocle  το 2015 είχε χαρακτηρίσει την εταιρία Z+D   “Θρίαμβο της Ελλάδος”.  Όπως εξηγεί στο mononews.gr η επιχειρηματίας: “οι Έλληνες θέλουν και μπορούν να δημιουργήσουν”.

    Η συνέντευξη της κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη έχει ως εξής:

    Με ποιό τρόπο μπορούμε να ξαναχτίσουμε το Brand name Ελλάδα;

    Η Ελλάδα θα κάνει come back όταν καταλάβουν όλοι ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και χωρίς παλινωδίες την ίδια της την ύπαρξη. Η πολιτική σταθερότητα αλλά και οι δομικές αλλαγές θα δώσουν χώρο στους Έλληνες να δημιουργήσουν και να δείξουν τί μπορούν, πραγματικά, να κάνουν. Χάρις στο Z+D γνώρισα τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Είναι μεγάλες και βρίσκονται σε όλη την επικράτεια, όχι μόνο στα αστικά κέντρα. Αναζητούν τρόπους να υπερβούν τα ασφυκτικά πλαίσια. Δεν ζητούν χάρες. Ζητούν μια ευκαιρία να δημιουργήσουν.

    Ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στη μάχη για να πάρει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει στο Ευρωπαϊκό στερέωμα;

    Είμαι από αυτούς που ζητάνε μεταρρυθμίσεις ακριβώς για να δοθεί η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, με ιδέες και κυρίως όρεξη για δουλειά να έρθουν στο προσκήνιο. Οι νέοι πρέπει να βγουν μπροστά και δίπλα στους ευρωπαίους συνομήλικους τους να διορθώσουν τα λάθη της Ευρώπης ως πολιτικής οντότητας και να γράψουν το ευρωπαϊκό αφήγημα για των επόμενων δεκαετιών.

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη. Επικεφαλής Z+D
    Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Επικεφαλής Z+D

    Πώς μπορεί η Ελλάδα  να πείσει όλους όσοι έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια να επιστρέψουν στη χώρα τους;

    Οι Έλληνες έφυγαν μαζικά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ανεργίας και του ασφυκτικού περιβάλλοντος που δημιούργησε η κρίση. Εάν δημιουργηθούν δουλειές θα γυρίσουν και οι νέοι. Αλλά για να δημιουργηθούν νέες δουλειές χρειαζόμαστε επενδύσεις και για να έρθουν οι επενδύσεις χρειαζόμαστε σταθερότητα και κυβέρνηση που να εμπνέει εμπιστοσύνη.

    Πώς μπορεί να σπάσει ο κύκλος της απαισιοδοξίας και της απογοήτευσης;

    Είμαι θιασώτης της λεγόμενης “εργασιοθεραπείας”. Σήμερα όμως όλοι παλεύουν για την επιβίωση. Πολλοί δεν έχουν ούτε τα βασικά αλλά ακόμα και οι πιο τυχεροί όπως εγώ οφείλουν να καταβάλλουν τη διπλάσια προσπάθεια για να διατηρήσουν τα μισά και αναφέρομαι τώρα στη δουλειά. Η πολιτική σταθερότητα κι ένα roadmap για το μέλλον θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάκτηση της αισιοδοξίας.

    Τα πράγματα δεν θα φτιάξουν από τη μία μέρα στην άλλη αλλά εφόσον σταθεροποιηθούν και δοθεί ένα πρόγραμμα για το μέλλον θα υπάρχει ένας στόχος που θα μας κάνει ξανά να αισθανθούμε αισιόδοξοι.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς η Μαρέβα Μητσοτάκη έστησε τον «Θρίαμβο της Ελλάδος»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Περιστέρης: Χρειαζόμαστε έναν νέο επενδυτικό πατριωτισμό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρήστος Χαρπαντίδης: Πώς η πολυεθνική Philip Morris πίστεψε σε εμάς, πίστεψε στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αριστοτέλης Παντελιάδης: «Να σπάσουμε αυγά για να κάνουμε ομελέτα…»



    ΣΧΟΛΙΑ