• Big Story

    Σόιμπλε: Όχι στην μείωση του ελληνικού χρέους από την Γερμανία

    Σόιμπλε


    Πάγο έβαλε στα σενάρια για υλοποίηση μέτρων μείωσης του ελληνικού χρέους σε  σημερινή τοποθέτηση, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στην εφημερίδα Bild.

    Στην ερώτηση αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η γερμανική κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο που ζητεί το ΔΝΤ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων και περίοδο χάριτος, εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας απάντησε στη Bild: «Δεν συζητάμε ούτε αυτά (σσ. περίοδος χάριτος,επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και σταθεροποίηση των επιτοκίων) ούτε κανένα άλλο σχέδιο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

    Εν ολίγοις, αυτό σημαίνει ότι το Βερολίνο μένει σταθερό στην άποψή του πως μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018 τότε και μόνο ενδέχεται, όπως έλεγε η συμφωνία του Μαΐου του 2016 στο Eurogroup, να αξιολογηθεί η χρησιμότητα να ληφθούν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Λαγκάρντ και Μοσκοβισί πιέζουν για την ελάφρυνση στο ελληνικό χρέος – Αισιόδοξη η επικεφαλής του ΔΝΤ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΠΕ, ExxonMobil και Total ετοιμάζουν συνεργασία για τον ελληνικό «μαύρο χρυσό» – Συναντήσεις με την κυβέρνηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα πρόκληση στο Αιγαίο: Η Τουρκία δέσμευσε μέχρι και το αεροδρόμιο Ρόδου για την άσκηση «Θαλασσόλυκος»



    ΣΧΟΛΙΑ