• Big Story

    Κ. Μητσοτάκης: “Aπαράδεκτη η επίθεση στον δήμαρχο Κυθήρων, διχάζει την κοινωνία”

    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή δηλώσεις του κ. Τόσκα κατά του δημάρχου Κυθήρων.

    Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή τη φωτιά που λόγω λάθος χειρισμών κατέκαψε 20.000 στρέμματα γης.

    Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την προσωπική επίθεση του υπουργού στον δήμαρχο Κυθήρων τον οποίο με ανακοίνωσή του το υπουργείο χαρακτήρισε «δεκανίκι της επικοινωνιακής προπαγάνδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

    «Όποιος αποκλίνει από τις κυβερνητικές δικαιολογίες στοχοποιείται» τόνισε μέσω ανάρτησης στο twitter o επικεφαλής της ΝΔ.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνιζε, μάλιστα, με νόημα ότι «εμείς δεν διχάζουμε πάνω στα καμένα» και ζητά απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται προκειμένου «να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί».

    Οι επίμαχες δηλώσεις Τόσκα

    «Μόνον ντροπή προκαλεί η στάση της ΝΔ, η οποία θα έπρεπε να κοιτάξει την πλάτη της και να ρωτήσει τους ανθρώπους της γιατί αδιαφόρησαν τόσα χρόνια να προμηθευτούν έστω και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος μετά το 2001», σχολίασε ο κ. Τόσκας σε χθεσινές του δηλώσεις, ενώ προσέθεσε: «Το να μιλάς για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου θέλει και θράσος και προκαλεί ντροπή».

    Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ, ότι δεν νοικιάστηκαν εγκαίρως τα επτά πυροσβεστικά ελικόπτερα, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση και ότι αυτά είναι ελικόπτερα δευτερεύουσας δύναμης. Τα τρία βασικά ελικόπτερα «Ericsson», σημείωσε, έχουν ήδη ενοικιαστεί και επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου.

    Ο κ. Τόσκας εξαπέλυσε επίθεση κατά του δημάρχου Κυθήρων, κατηγορώντας τον ότι έπαιξε – σε συνεννόηση με τη ΝΔ – πολιτικό παιχνίδι, ζητώντας υπερβολικά πράγματα. Μέχρι και 50 πυροσβεστικά αεροσκάφη που δεν διαθέτει η χώρα ζήτησε, είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι μιλούσε κάθε μισή ώρα μαζί του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Μπόνους» για Μυτιληναίο – Στασινόπουλο και… ΔΕΗ από το ράλι του αλουμινίου σε υψηλό 2,5 ετών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιχορήγηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδος ζητά ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος των δύο χωρών

    MH XAΣΕΤΕ: Στήνει τρυπάνι και η Eni για γεώτρηση στο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ



    ΣΧΟΛΙΑ