• Big Story

    Από το 2013 προετοίμαζε σχέδιο για δραχμή ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι μυστικές συναντήσεις με Ρωσία και Βενεζουέλα

    Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας


    Νέες αποκαλύψεις για τις επιδιώξεις του Αλέξη Τσίπρα, τα σχέδια του για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά και τις σχέσεις του με τη Βενεζουέλα φέρνει στο φως δημοσίευμα  της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

    Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, με βάση την μαρτυρία πρώην υπουργού της κυβέρνησης της Βενεζουέλας που συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις εκείνης της περιόδου με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας πριν ακόμη γίνουν οι εκλογές φέρεται να «μιλούσε για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη» ως επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, φαίνεται πως εξέτασε τη δυνατότητα στήριξης τόσο από τη χώρα του Νικολά Μαδούρο όσο και από τη Ρωσία στήριξη για τα σχέδιά του.

    Όπως αποκαλύπτει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, τον Ιούλιο του 2013 ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και ένα ακόμη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβησαν στη Μόσχα για να συναντήσουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, και άλλους Βενεζουελανούς αξιωματούχους, που βρίσκονταν στη Ρωσία σε επίσημη επίσκεψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του (Συνασπισμός 1/7/2013) είχε δικαιολογήσει τότε το εν λόγω ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Ρωσία, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ).

    Όπως υποστηρίζει ο πρώην υπουργός της Βενεζουέλας, σκοπός του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα ήταν να συναντήσει τον Μαδούρο. Εκτός από πετρέλαιο ζητούσε από τον Νικολάς Μαδούρο να μεσολαβήσει ο ίδιος στην Κίνα και τη Ρωσία για να τον στηρίξουν εν όψει της επερχόμενης εκλογικής του νίκης, καθώς «του ζητούσαν απίστευτα ανταλλάγματα για να τον στηρίξουν».

    «Ο Αλέξης ζητούσε από τον Νικολάς να μεσολαβήσει στην Κίνα και τη Ρωσία, γιατί αυτές οι δύο χώρες ζητούσαν απίστευτα ανταλλάγματα από τον ΣΥΡΙΖΑ για να τον στηρίξουν», διηγείται ο αξιωματούχος της Βενεζουέλας.

    Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε: «Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι μού ζητούν τρελά πράγματα για να με στηρίξουν. Σκεφτείτε ότι οι Ρώσοι μου ζήτησαν να τους παραχωρήσουμε μια αεροπορική βάση στην Κρήτη!».

    Όπως, όμως, υποστηρίζει ο πολιτικός παράγοντας της Βενεζουέλας, «τελικά, ο Νικολάς Μαδούρο δεν μεσολάβησε ποτέ σε αυτές τις δύο χώρες για τον Αλέξη Τσίπρα»

    Σύμφωνα με την πηγή, «ο Αλέξης αργότερα, όταν συνειδητοποίησε ότι ούτε η Βενεζουέλα ούτε η Ρωσία αλλά ούτε και η Κίνα δεν θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν, εγκατέλειψε την ιδέα της εξόδου από το ευρώ. Κατάλαβε πως ήταν χαμένο παιχνίδι».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΗΠΑ: Αμερικανικά βομβαρδιστικά πετούν πάνω από την Β. Κορέα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα Δημοκρατία: «Ενημερώστε άμεσα για τις σχέσεις σας με τη Βενεζουέλα κ. Τσίπρα»

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ