• Big Story

    Αποκάλυψη-βόμβα: Ήξερε από τον Νοέμβριο για τα τρομο-δέματα το Βερολίνο;

    Ακυρώνονται τα υπαίθρια πρωτοχρονιάτικα πάρτι που παραδοσιακά γίνονται στην Πύλη του Βρανδεμβούργου


    Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει τη γερμανική κυβέρνηση ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο για τον κίνδυνο να σταλούν τρομο-δέματα από την Ελλάδα, μία αποκάλυψη μάλιστα που δεν διαψεύδεται από το Βερολίνο.

    Σύμφωνα με την Bild, που επικαλείται έκθεση των μυστικών υπηρεσιών για την «Κατάσταση Ασφάλειας στη Γερμανία», υπήρχε προειδοποίηση για τον κίνδυνο αποστολής επιστολών με εκρηκτικά από «ομάδες της άκρας αριστεράς ή από αριστερούς τρομοκράτες στην Ελλάδα». Όπως σημειωνόταν ακόμη, «η επικρατούσα άποψη στην Ελλάδα για γερμανικές ευθύνες σε ό,τι αφορά τη δυσχερή οικονομική κατάσταση» θα μπορούσε, σύμφωνα με την έκθεση των μυστικών υπηρεσιών, να χρησιμοποιηθεί «ως δικαιολογία για πράξεις βίας». Οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο της «επέκτασης της ακτίνας δράσης ξένων εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Γερμανία, για παράδειγμα με την αποστολή» παγιδευμένων πακέτων.

    Σε απάντησή του σε γραπτή ερώτηση της Deutsche Welle, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αναφέρεται σε αυτά που είναι ήδη γνωστά για τους Πυρήνες της Φωτιές, δεν παίρνει θέση στο βασικό ερώτημά της, κατά πόσον δηλαδή ήταν από τον Νοέμβριο ενήμερη η γερμανική κυβέρνηση για τον κίνδυνο παγιδευμένων πακέτων από την Ελλάδα, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα της Bild.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πού είναι ο Σώρρας; Πού επικεντρώνει τις έρευνές της η ΕΛΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτιά της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Marc– Στο 31,2% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπακογιάννη: Θα καταψηφίσουμε το σύνολο των μέτρων



    ΣΧΟΛΙΑ