• Big Story

    Πάνος Γερμανός: Σαρώνει το ομόλογο της Sunlight. Έχει συγκεντρώσει 120 εκατ. ευρώ

    Πάνος Γερμανός. Επιχειρηματίας

    Πάνος Γερμανός. Επιχειρηματίας. Βασικός μέτοχος Sunlight & Public


    «Σαρωτική» επιτυχία είχε όπως λένε οι πληροφορίες η δημόσια προσφορά για το 5ετές κοινό ομόλογο της εταιρείας “Συστήματα Sunlight”, του ομίλου Πάνου Γερμανού, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα.

    Η προσέλκυση που εκδηλώθηκε στη Δημόσια Προσφορά για το 5ετές κοινό ομολογιακό δάνειο ήταν υπερδιπλάσια του ποσού που ζητούσε η εταιρεία (50 εκατ.ευρώ) και ανήλθε στα επίπεδα των 120 εκατ.ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αξιών και το σχήμα των συντονιστών της δημόσιας προσφοράς (Alpha Bank, Eurobank και Euroxx Χρηματιστηριακή) και του συμβούλου της έκδοσης (Euroxx Χρηματιστηριακή) έγινε αποδέκτης ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος από Έλληνες και ξένους επενδυτές.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το επιτόκιο οδεύει προς το κάτω εύρος της απόδοσης και αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ 4,20% – 4,35%.

    Υπενθυμίζεται ότι οι ομολογίες που θα εκδοθούν Θα καταχωρηθούν στο ΣΑΤ και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου. Συνολικά θα εκδοθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της Οργανωμένης Αγορά του Χ.Α. έως 50.000 κοινές ομολογίες, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ και συνολικού ποσού έως 50.000.000 ευρώ.

    Ποσοστό τουλάχιστον 30% των oμολογιών θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και το υπόλοιπο 70% των oμολογιών θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών.

    Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο και την παρουσίαση της εταιρείας, από τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα επιμεριστούν:

    *27 εκατ. για την αποπληρωμή μέρους υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου
    και μακροπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας, εντός του 2017

    *3 εκατ. θα διατεθούν κατά την περίοδο 2017-2019, για την ενίσχυση της εμπορικής παρουσίας της Εταιρείας στο εξωτερικό. Θα ιδρυθούν δύο θυγατρικές εταιρείες (service hubs) με αντικείμενο τη συναρμολόγηση μπαταριών, την υποστήριξη μεταπώλησης (after sales), τη συλλογή συσσωρευτών κλπ.

    *7 εκατ. θα διατεθούν για αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού με στόχο τη λελογισμένη αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη διεύρυνση της προσφερόμενης γκάμας προϊόντων και την εν γένει την ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης της Εταιρείας στις αγορές του εξωτερικού

    *8 εκατ. θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης

    *5 εκατ. θα διατεθούν, εντός του 2017, για τη συμμετοχή της Εταιρείας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής εταιρείας SUNLIGHT Recycling A.E., με σκοπό τη μερική μείωση του δανεισμού της, τη βελτίωση των δεικτών μόχλευσης και τη σταδιακή ενίσχυση της κερδοφορίας της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χαμηλώνουν τον πήχη οι Ευρωπαίοι: Σίγουρη η δόση – Στον αέρα χρέος και QE

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρήστος Μεγάλου: Πώς θα χρηματοδοτήσω τους υγιείς επιχειρηματίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Προσοχή! Ποια πολιτικά γεγονότα και κίνδυνοι καραδοκούν



    ΣΧΟΛΙΑ