• Business

    Νέα παράταση ζητά η Exin για Εθνική Ασφαλιστική

    O CEO της Exin Group Matt Fairfield


    Νέα παράταση δύο εβδομάδων, φέρεται να ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος ο επικεφαλής της Exin Ματ Φαίρφιλντ, δίνοντας συνέχεια στο σίριαλ εξαγοράς του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής και την εξεύρεση επενδυτών που θα χρηματοδοτήσουν την επένδυση. Την 15νθήμερη παράταση ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες χθες με επιστολή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο επικεφαλής του Exin Group προς την εποπτική αρχή, επικαλούμενος την ολοκλήρωση των διερευνητικών επαφών με υποψήφιους επενδυτές.

    Η εξέλιξη αυτή έρχεται αφενός να ανατρέψει προηγούμενη ανακοίνωση του Exin Group στις 2 Φεβρουαρίου ότι δηλαδή, δεν έχει ζητηθεί παράταση για την 21η Φεβρουαρίου και αφετέρου να διαψεύσει τις πληροφορίες που διακινήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας ότι το χρηματοδοτικό σχήμα έχει συμπληρωθεί.

    O CEO της Exin Group Matt Fairfield

    Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μετοχικού σχήματος έχουν κινητοποιηθεί οι Goldman Sachs και Morgan Stanley, που ήταν και οι σύμβουλοι πώλησης της Εθνικής τράπεζας στη διαδικασία πώλησης. Γκρίζα ζώνη στη διαγωνιστική διαδικασία είναι και η μη υποβολή εγγυητικής επιστολής από την πλευρά της ΕΧΙΝ, που να διασφαλίζει στοιχειωδώς τα συμφέροντα της Εθνικής τράπεζας, ως πωλητή. Η συνήθης πρακτική ορίζει ότι η εγγυητική επιστολή σε παρόμοιες συμφωνίες, που δεν φέρουν δηλαδή την εγγύηση ενός αξιόπιστου χρηματοοικονομικού οργανισμού, αντιπροσωπεύει το 10% κατ’ ελάχιστο του τιμήματος.

    Η ΕΤΕ φέρεται να τηρεί από την πλευρά της στάση αναμονής και όπως όλα δείχνουν εμφανίζεται διατεθειμένη να εξαντλήσει την προθεσμία που της δίνει το προσύμφωνο που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές – Εθνική τράπεζα και Exin – για την υποχρέωση ολοκλήρωσης της μεταβίβασης. Σε κάθε περίπτωση η ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταβίβασης της Εθνικής Ασφαλιστικής, εξελίσσεται σε επεισοδιακό σίριαλ με κορύφωση την ημερομηνία της 28ης Μαρτίου, οπότε και λήγει η προθεσμία που δεσμεύει τα δύο μέρη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εθνική Ασφαλιστική: Τι ζητάει ο Κάλαμος από την Exin – Ολόκληρη η αγωγή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόλεμος: O Calamos καλεί Exin για το που πήγαν τα 41,7 εκατ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε «κοράκια» των αγορών αναζητά χρηματοδότη η Exin για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής



    ΣΧΟΛΙΑ