• Big Story

    Μητσοτάκης: Εμείς θα φέρουμε νέο χρήμα στην Ελλάδα


    Σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε στην ομιλία του στο κλείσιμο των εργασιών του 10ου Συνεδρίου της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.  Απηύθηνε έκκληση όχι μόνο στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά σε όλους τους Έλληνες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση. «… Να διώξουμε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση των ανικάνων που κυβερνά την Ελλάδα. Δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών που ανακτούμε μέρα μέρα.  Στην ιδεοληψία της πρώτης φοράς αριστεράς απαντάμε με τον ρεαλισμό του πολιτικού πραγματισμού.

    Έχουμε άλλη πρόταση για το ασφαλιστικό, για την επιχειρηματικότητα, για τα κόκκινα δάνεια. Οι ιδέες της ΝΔ δεν χρειάζονται πρόσθετα χρήματα, φέρνουν πρόσθετα χρήματα, καθιστούν την Ελλάδα πιο αξιόπιστη και πιο δυνατή. Η πρόταση της ΝΔ είναι υπό κατάρτιση και υπερβαίνει τα μνημόνια.

    Για να γίνουν όλα αυτά πράξη πρέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να φύγει το συντομότερο, γιατί καταστρέφει την κοινωνία, διαλύει τα θεμέλια του πολιτεύματος, καταστρέφει την μεσαία τάξη. Είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Όλοι οι προηγούμενοι κράτισαν κάποια προσχήματα, αυτό που συμβαίνει σήμερα έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Η κυβέρνηση πλήττει τους θεσμούς, το φαινόμενο της απαξίωσης των θεσμών έχει πάρει μορφή επιδημίας».

    Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και στην άσκηση διακυβέρνησης είπε: “ο πρωθυπουργός προσλαμβάνει ένα κύριο με μηδενικό βιογραφικό και με δόγμα “η καριέρα είναι χολέρα”, ενα απερίγραπτο μπουλούκι συγγενών και φίλων έχει καταλάβει τον κρατικό μηχανισμό… Ποτέ τόσοι πολλοί υπουργοί δεν έχουν πει τόσες πολλές σαχλαμάρες σε τόσο σύντομο χρόνο. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απειλεί δημοσιογράφους και διαμορφώνει στο γραφείο του τις λίστες των γιατρών.  Το ΑΣΕΠ έχει μετατραπεί σε Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογών Πολλάκη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μεγέθυνε όλες τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης, χωρίς να έχει τα θετικά της”.

    Απευθυνόμενος προς τη κυβέρνηση και υπό τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των συνέδρων είπε “Φύγετε μία ώρα αρχύτερα, είμαστε έτοιμοι, θα αναλάβουμε και τις ευθύνες που δεν μας αναλογούν, για τις συνέπειες και τις δικής σας ανικανότητας”.

    Αναφορά έκανε και στην αξιολόγηση: “Βλέπουμε να ανεβαίνει το ίδιο έργο της διαπραγμάτευσης, με κομπάρσο τον κ. Τσακαλώτο στην θέση του κ. Βαρουφάκη, αλλά με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας λοξοκοιτά με το ένα μάτι τους πιστωτές και με το άλλο μάτι την εσωκομματική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση της κωλοτούμπας διαλύει την αξιοπιστία της χώρας και καταρακώνει την οικονομία. Είναι η κυβέρνηση που έχει κάνει την απάτη πολιτική της θεωρεία και το ψέμα πολιτική της πρακτική. Κάθε μέρα που περνά χωρίς να κλείνει η αξιολόγηση ο λογαριασμός μεγαλώνει. Είχα υποδείξει στον πρωθυπουργό έναν άλλο δρόμο, τον δρόμο της στοχευμένης μείωσης των δαπανών και της μείωσης των φόρων, να προχωρήσει στον δρόμο των πραγματικών μεταρρυθμίσεων, δεν μας άκουσε. Με την “περήφανη διαπραγμάτευση” μας έχουν ζητήσει πέντε φορές περισσότερα από όσα μας ζητούσαν το Δεκέμβριο του 2014. Εκτός από τα 5,4 δις μέτρα μας ζητούν, 3,5 δις επιπλέον μέτρα. Από το “στα τέσσερα” του κ. Καμμένου πήγαμε στο τέταρτο μνημόνιο του κ. Τσίπρα.

    Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για το προσφυγικό λέγοντας ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, δεν δημιούργησε συνθήκες νόμου και τάξης, δεν προχώρησε στα κέντρα κλειστού τύπου.

    Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι μέσα σε 111 μέρες όπως είχε δεσμευθεί “βάλαμε  σε τάξη το σπίτι μας και έπρεπε να το κάνουμε. Είμαστε το κόμμα των 5Α Ανάπτυξη, Αξιοκρατία, Αλληλεγγύη, Αριστεία, Αξιοπιστία. “Εκπροσωπούμε τους πολίτες που θέλουν η Ελλάδα να είναι μία σύγχρονη ευρωπαιϊκή κοινωνία, εκπροσωπούμε τους άνεργους, τη μεσαία τάξη, όλους όσους θέλουν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, Οι πολίτες αυτοί προέρχονται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους.  Κοινό στοιχείο όλων είναι η αντίθεση στα επικίνδυνα δημαγωγικά άκρα. Είμαστε η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θα τραβήξει τη χώρα από τον βούρκο της παρακμής”.

    Κλείνοντας την ομιλία του μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού που δημιουργούσε το σώμα των συνέδρων με το παρατεταμένο χειροκρότημα ανέφερε: “Είναι πρωτοφανές ότι επτά μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η πλειοψηφία των πολιτών ζητά εκλογές και πολιτική λύτρωση, λύτρωση από το ψέμα και την πολιτική ανικανότητα, ζητά οξυγόνο εδώ και τώρα.  Η κυβέρνηση των λαϊκιστών μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω. Αρκετά όμως είναι ώρα να πάμε μπροστά, ενωμένοι. Όλοι οι Έλληνες ένα κίνημα για να φύγει η επικύνδυνη κυβέρνηση. Να φύγει η κυβέρνηση που έθαψε τρία μέτρα κάτω από τη γη της προσδοκίες των Ελλήνων.  Ακόμη και τώρα μπορούμε να απαλλάξουμε την χώρα από την θηλειά του μνημονίου, από την μάστιγα του λαϊκισμού, απέναντι στην ανικανότητα του φραπέ και της ήσσονος προσπάθειας, προτάσουμε την εργατικότητα και την σοβαρότητα. Χτίζουμε την Ελλάδα του 2021”.

    Επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για ανοικτή και δημοκρατική καταμέτρηση
    Πρέπει να κάνουμε ένα κόμμα έτοιμο να αλλάξει το ίδιο και να αλλάξει και την πατρίδα μας. Να συγκρουστεί με πελατειακά δίκτυα και να φτιάξει μια κοινωνία αξιοκρατίας. Να μείνουμε μακρυά από το κομματικό παρασκήνιο και να τελειώνουμε με την καμαρίλλα, τις αντιδημοκρατικές πρακτικές των μηχανισμών.

    Τα παραπάνω είναι μερικές από τις φράσεις του Προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Φράσεις που μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους.

    Για αυτό το λόγο στη λογική της πλήρους διαφάνειας και των τολμηρών αλλαγών ζητάμε και θεωρούμε πως  με μεγάλη χαρά θα  δεχτεί ο Πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να πραγματοποιηθεί ανοικτή καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

    Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε:

    Με το τέλος της ψηφοφορίας οι κάλπες σφραγισμένες να μεταφερθούν στη μεγάλη κεντρική αίθουσα. Να αποσφραγιστούν, να μετρηθούν οι σταυροί του κάθε υποψηφίου και μόλις ολοκληρώνεται η καταμέτρηση σε κάθε κάλπη, να ανακοινώνονται τα αποτέλεσματα. Στο πλαίσιο αυτό δυνατότητα παρουσίας να έχουν είτε όλοι σύνεδροι είτε όλοι υποψήφιοι, καθώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα.

    Με αυτόν τον τρόπο θα βάλουμε ένα τέλος στους ψιθύρους για εικονικές καταμετρήσεις, για ποσοστώσεις, για “γραμμές” και για “κλειστά δωμάτια” 4-5 ανθρώπων, που θα αποφασίσουν ποια θα είναι τελικά τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.

    Είμαστε σίγουροι πως ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης που πρεσβέυει το νέο και διαφορετικό θα αποδεχτεί την ρηξικέλευθη πρότασή μας και πραγματικά το 10ο συνέδριο της ΝΔ, θα είναι στην πράξη, μια γιορτή δημοκρατίας δίνοντας οξυγόνο σε όλους.

    Γιατί ειδάλλως φοβόμαστε ό,τι θα επιβεβαιωθεί η φράση του Στάλιν “σημασία δεν έχει ποιοι και τι ψηφίζουν, αλλά ποιοι μετράνε τις ψήφους



    ΣΧΟΛΙΑ