• Big Story

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Σκληρό ροκ με την κυβέρνηση – Υπόσχεται μείωση φόρων

    • NewsRoom


    Την γραμμή του σκληρού ροκ (όρος που καθιέρωσε προ ετών ο Κώστας Λαλιώτης) αποφάσισε να υιοθετήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτακης έναντι της κυβερνητικής πολιτικής. Ο κ. Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους της αυστηρής κριτικής του σε όλα τα μέτωπα, εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι κορόιδεψε, ουσιαστικά, τους Έλληνες πολίτες και τον χαρακτήρισε “κατά συρροή ψεύτη”, που δε χρησιμοποίησε ποτέ τη γλώσσα της αλήθειας. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας διαβλέψει ήδη τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει για την ανάπτυξη της χώρας αλλά και τους πολίτες το “τσουνάμι” της υπερφορολόγησης που φέρνει η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία, με το που αναλάβει τα “ηνία” της διακυβέρνησης, θα προχωρήσει σε μείωση των φόρων προκειμένου ο τόπος να βγει απο το φαύλο κύκλο της ύφεσης εντός του οποίου βρίσκεται ελέω της αβελτηρίας του κ. Τσίπρα και του οικονομικού επιτελείου.

    “Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε “σε αυτήν τη χώρα είναι πλέον ιστορική ανάγκη να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας”. Είναι οξύμωρο ο κατά συρροή ψεύτης να λέει τώρα να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Δε μιλήσατε ποτέ τη γλώσσα της αλήθειας κ. Τσίπρα. Ούτε καν όταν παρουσιάσατε τη δική της εικονική πραγματικότητα για την οικονομία. Κανείς δε σας πιστεύει, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό. Υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας”, τόνισε χαρακτηριστικά, στη Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    mitso

    Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως τα βαριά μέτρα που έρχονται προς ψήφιση αποτελούν αποκλειστικό λογαριασμό της συγκυβέρνησης των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου. Παράλληλα, εγκάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο για φτωχοποίηση και έκανε λόγο για βαριά ατμόσφαιρα εντός της κοινωνίας. “Παντού επικρατεί απόγνωση.

    Οι πολίτες χάνουν μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους και δε βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ. Σε αυτούς τους πολίτες λέμε πως υπάρχει ελπίδα και άλλη πρόταση. Και ο δρόμος δε θα είναι εύκολος, αλλά θα στηρίζεται στην αλήθεια. Αυτή είναι η συμφωνία αλήθειας που προτείνουμε στο λαό. Που αντιμετωπίζει την έλλειψη εμπιστοσύνης”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως το επιπλέον πακέτο που ζητούν οι δανειστές είναι ρήτρα αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού και της συγκυβέρνησης. “Επι δικών σας ημερών, τα μνημόνια τα ψηφίζετε δύο δύο. Και δυστυχώς και οι εταίροι αποδέχονται ένα πακέτο που γνωρίζουν πως δε θα έχει αποτέλεσμα. Και για αυτό μας φορτώνουν και το πακέτο κάβα. Ο λογαριασμός θα ξεπεράσει αισίως τα δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέφερε εκ νέου εμφατικά στο προσκήνιο το αίτημα της γαλάζιας παράταξης για πρόωρες εκλογές. “Πρέπει να φύγετε το συντομότερο δυνατό. Για να γλυτώσει η Ελλάδα τα επιπλέον μέτρα που μας φορτώνετε στην πλάτη. Οι υποσχέσεις σας ήταν λόγια ψεύτικα. Που έφεραν δεινά στον ελληνικό λαό. Όταν δεν υπάρχει το αίσθημα της ντροπής, τότε η παρακμή καλπάζει. Η έλλειψη ντροπής δε χαρακτηρίζει μόνο εσάς κ. Τσίπρας, αλλά και οι στενοί σας συνεργάτες.  Κάνετε τα πάντα, για να κρατήσετε την καρέκλα”, τόνισε και εστίασε στις αναφορές του κ. Τσακαλώτου περί του αφορολόγητου.

    Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή
    Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

    “Ο κ. Τσακαλώτος έλεγε: “Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν την ιδιοκτησία του προγράμματος. Ο υπουργός δεν ανήκει στους “53” που αντιμάχονται τη συμφωνία. Οι υπουργοί σας δαιμονοποιούν και απαξιώνουν το πρόγραμμα. “Μία ακόμα κρίση θα οδηγήσει σε ένα ακόμα αποτυχημένο κράτος”, λέει ακόμα ο κ. Τσακαλώτος. Η Ελλάδα απαξιώνεται με τα ψέματά σας. Την αβελτηρία σας. Θα είστε ο νεότερος και πιο απαξιωμένος τέως πρωθυπουργός. Που θα έχει ταυτιστεί με την πολιτική εξαπάτηση και τα ψέματα”, επεσήμανε.

    Αποδομώντας το σχέδιο νόμου περί του ασφαλιστικού και του φορολογικού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για εννέα σημεία-φωτιά: Όπως ανέφερε, το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

    -Μειώνει δραστικά τις συντάξεις όσων θα βγουν στη σύνταξη από εδώ και στο εξής.

    -Εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δολοφονείτε την προοπτική των νέων.

    -Εμπαίζει τους αγρότες. Καταργείτε τον ΟΓΑ και με τροπολογία της τελευταίας στιγμής φορολογείτε και τις βασικές ενισχύσεις.

    -Μειώνει τις πραγματικές αποδοχές όλων των εργαζομένων.

    -Κόβει το αφορολόγητο. “Η τσίπα δεν είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησής σας. “Δεν είμαι διατεθειμένος να καταθέσω αφορολόγητο μικρότερο από αυτό που θα δείτε”, έλεγε στις 12 Απριλίου. Πάνε οι κόκκινες γραμμές και ο κ. Τσακαλώτος δεν είχε τσίπα να παραιτηθεί”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    -Κοροϊδεύει τους χαμηλόμισθους. “Οι έμμεσοι φόροι θα αυξηθούν. Το πακέτο των έμμεσων φόρων δεν έχει έρθει ακόμα. Ό,τι κερδίζει από το αφορολόγητο το χάνει από έμμεσους φόρους”, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    -Φορτώνει τους πολίτες με την εισφορά αλληλεγγύης ως μόνιμο φόρο.

    -Αυξάνει κατά 12% τη φορολόγηση στις μεσαίες επιχειρήσεις και σε συνθήκες ασφυξίας. Περιμένετε να πάρει εμπρός η πραγματική οικονομία με αυτόν τον τρόπο.

    -Αυξάνει τον φόρο στα μερίσματα.

    “Το σχέδιο νόμου αυξάνει φόρους και εισφορές, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή. Το ασφαλιστικό που προτείνετε δε διασφαλίζει τη βιωσιμότητα. Έχει πέντε χαρακτηριστικά. Πόλεμο γενεών. Μέτωπο με παραγωγική Ελλάδα. Μετατρέπει το ασφαλιστικό και προνοιακό και ετεροχρονίζει τη λύση του προβλήματος.

    Το ΕΚΑΣ καταργείται. Και αυτό το νομοθέτημα είναι η επιτομή της ανικανότητάς σας. Πρόκειται για αχταρμά μέτρων. Όλα αυτά τα κάνετε, για να πετύχετε τι; Από το ίδιο το σχέδιο νόμου είναι βέβαιο πως οι θυσίες των πολιτών θα είναι χωρίς αντίκρισμα.

    Και είναι βέβαιο πως μέσα στον επόμενο χρόνο θα υποστούν νέα αφαίμαξη”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία, με τις δικές της παρεμβάσεις, έδωσε πολλά χρόνια ζωής στο ασφαλιστικό.

    “Όταν ανέλαβα την ηγεσία, έκανα τη δική μας αυτοκριτική, γιατί στο παρελθόν δεν ήμασταν τόσο τολμηροί. Τα μέτρα που ψηφίζουμε είναι το κόστος της δικής σας καθυστέρησης, ανικανότητας και ιδεοληψίας”, επεσήμανε.

    “Για αυτό ζητώ εκλογές”

    Κατηγορώντας ευθέως τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πως επενδύει στο διχασμό και ενεργοποιεί τα πιο βασικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εστίασε στην ανάγκη αλλαγής της κατεύθυνσης της χώρας, με στόχο να βγει από τη μαύρη τρύπα της παρατεταμένης ύφεσης. “Ο κ. Τσίπρας τροφοδοτεί την οργή, γιατί δεν αντέχει τη δύναμη των επιχειρημάτων. Επαναφέρει με αλλά λόγια το δίλημμα: ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Ας τελειώνουμε, λοιπόν, με την πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά”, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα ήταν ασυγχώρητος αν απέναντι σε μια τόσο επικίνδυνη, όπως τη χαρακτήρισε, κυβέρνηση δεν έπραττε τα πάντα, για να οδηγηθεί η χώρα στη μόνη λύση και διέξοδο. Τις εκλογές.

    “Εκλογές, όπου ο λαός γνωρίζοντας την αλήθεια θα αποφασίσει για το μέλλον. Εκλογές για να μπει ένα τέλος στο διασυρμό της χώρας, ένα τέλος στην αδιάκοπη φτωχοποίηση χωρίς καμία προοπτική. Εκλογές για να αποκτήσει η  χώρα αξιόπιστη Κυβέρνηση με δικό της σχέδιο. Να συζητά με τους δανειστές με όρους αμοιβαίου σεβασμού και αξιοπιστίας, να πορευτεί μαζί με την κοινωνία το δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας, αλλά με τη σιγουριά της επιτυχίας που θα αφορά όλους τους Έλληνες. Εκλογές για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης. Όχι για μια Ελλάδα failed state, εκτεθειμένη στις γεωπολιτικές θύελλες. Έχουν κόστος οι εκλογές; Έχουν. Αλλά είναι πολύ μικρότερο από τον όλεθρο της παραμονής σας”, τόνισε.



    ΣΧΟΛΙΑ