ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λουκασένκο: Η Ρωσία θα ανακοινώσει μια “πολύ καλή πρόταση” για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται κοντά σε μια σημαντική συμφωνία για τη βελτίωση των σχέσεών της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς όμως να προτίθεται να απομακρυνθεί από τη Ρωσία.
Πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση δεκάδων πολιτικών κρατουμένων, σε αντάλλαγμα για χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων, εξέφρασε την προσδοκία ότι η επαναπροσέγγιση θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε συνάντησή του με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι ο Λουκασένκο έχει συμβάλει με προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και ελπίζει να περιορίσει την επιρροή του Βλαντίμιρ Πούτιν, αν και η εξόριστη αντιπολίτευση εκτιμά ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο λόγω της εξάρτησης του Μινσκ από τη Μόσχα. Ο Λουκασένκο ανέφερε ότι συζητείται η επαναλειτουργία της αμερικανικής πρεσβείας στο Μινσκ, διαβεβαιώνοντας ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία παραμένουν στρατηγική επιλογή.
Παράλληλα, επιβεβαίωσε την ανάπτυξη ρωσικών υπερηχητικών πυραύλων στη Λευκορωσία και ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει επανάληψη των μαζικών διαδηλώσεων του 2020, απορρίπτοντας κάθε διάλογο με την εξόριστη αντιπολίτευση.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Το Κέντρο Κένεντι μετονομάζεται σε «Κέντρο Τραμπ–Κένεντι»
Τραμπ: Η Ουκρανία πρέπει να κινηθεί γρήγορα στις διαπραγματεύσεις
Διαμαντής Καραναστάσης: Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ – Του αφαιρέθηκε το δίπλωμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη